Янукович услышал Сталина

28 просмотров
Четверг, 03 февраля 2011, 14:02
Николай Твердохлиб

"... Пройдет время, и взоры новых поколений будут обращены к делам и победам нашего социалистического Отечества. Год за годом будут приходить новые поколения. Они вновь подымут знамя своих отцов и дедов,и отдадут нам должное сполна. Свое будущее они будут строить на нашем прошлом".
Із розмови Сталіна з Олександрою Коллонтай, грудень 1939 року.

Таки провидцем був диктатор. Доказом тому є діяльність Віктора Януковича на посаді президента України, який віддає пам'яті Йосипа Сталіна "должное сполна".

Президент України почув голос "вождя всіх народів", і з перших же днів свого рулювання розпочав використовувати досвід диктатора Сталіна.

Перерахуємо тільки окремі його дії, що копіюють "великого й мудрого".

Для того щоб укріпити свою особисту владу в країні, Сталін усунув опозицію від політичного життя. Спочатку він саджав опозиціонерів у в'язниці, висилав із країни, а потім почав знищувати фізично.

Янукович поки що опозиціонерів саджає за грати.

Сталін знищував куркулів та непманів як клас.

Янукович придушує своїм Податковим кодексом діяльність малого й середнього бізнесу.

Сталін організовував інсценування замахів на нього.

Янукович теж іде цим шляхом. Останнім часом в Україні все частіше й частіше з'являється інформація про "підготовку замахів" на президента. Як співав Висоцький, "идея эта не нова, но не обхаяна никем". Розповсюджуючи вигадки щодо замаху на Януковича, його оточення робить спробу підняти його рейтинг, звинуватити опозицію в тероризмі та переконати свого вожака в його значимості.

І Янукович піддається на ці залякування. Нещодавно, під час відвідин Західної України, щоб "зберегти" своє дорогоцінне життя, він плутав сліди як той заєць, міняючи маршрут польоту свого літака.

Сталін теоретично обґрунтовував боротьбу з "ворогами народу", створивши концепцію загострення класової боротьби на подальшому шляху до соціалізму. Опричники Сталіна для ліквідації " ворогів народу " спиралися на 58-у статтю Кримінального кодексу РРФСР.

Янукович теж готує "законну базу" для розправи зі своїми політичними опонентами. Його помічники готують до прийняття закони про запобігання тероризму в Україні та про захист честі міліції – захисників режиму.

Сталін і його оточення всіляко сприяли тому, щоб над країною лунали пісні, у яких прославляли "великого та мудрого".

Янукович теж не проти, щоб його звеличували в піснях. Тому-то в дитячих садках, поки що тільки в Донбасі, дітки співають пісеньку про "доброго дядю Вітю".

Сталін запровадив жорстоку партійну цензуру над засобами масової інформації, перетворивши її в механізм тиску на масову свідомість.

Режим Януковича в цій царині наслідує свого "рідного й дорогого". Віддані Януковичу органи влади обмежують діяльність журналістів та телеканалів, забороняючи критикувати чинну владу та висвітлювати певні теми.

Особливу любов до пам'яті "вождя всіх народів" Віктор Янукович виказав після зруйнування зображення ідола в Запорожжі.

Він так образився за свого кумира, що з великим задоволенням спостерігає, як його опричники заарештовують і катують українців, звинувачуючи їх у цьому "злочині".

Далі буде?..

Микола Твердохліб, спеціально для УП


Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)