Прошу прощения. "Депутат" не "член"

Пятница, 22 апреля 2011, 11:31
журналист, 5-й канал

Хочу вибачитися перед пані Оленою Бондаренко за помилку, якої я припустився у четвер під час підготовки сюжету для програми "РесПубліка".

Так, справді, Михайло Бойчук не є членом Партії регіонів. Він всього лише лідер її виборчого списку на виборах до Заставнівської райради і депутат цієї ради у фракції регіоналів.

Хочу пояснити і причину помилки. Вона технологічного характеру. Справа в тім, що на момент, коли Партія регіонів поширила заяву щодо партійності пана Бойчука, сюжет вже монтувався.

Тож автор, зайнятий технічною стороною підготовки матеріалу, певною мірою став заручником ситуації, що й призвело до помилки. Закиди пані Бондаренко, щодо цього приймаю.

Ця ситуація стане для мене гарним уроком. Ще раз перепрошую за помилку.

Замість слова "член" у реченні мало б стояти слово "депутат" Партії регіонів. Тоді зміст відповідав би реальному стану речей.

 

Втім, слово не горобець, а диявол ховається в деталях. Звісно ж, зовсім інше питання, чи цікаво пересічному українцю розбиратися в цих деталях і чи докорінно змінює воно суть справи.

Чи є № 1 виборчого списку Партії регіонів представником цієї партії?

Чи несе партія за його дії відповідальність?

А випадку згаданої райради взагалі цікава ситуація. З-поміж 16 депутатів, обраних від Партії регіонів, мають партійний квиток тільки двоє (!). Дуже зручно, щоб у відповідний момент заявити "позицію партії - тверду, рішучу і швидку".

 

Олександр Аргат, журналіст, 5-й канал