Никогда не видел, чтобы король Малайзии ехал по встречной полосе

40 просмотров
Четверг, 06 октября 2011, 10:05
Павел Шеремета

Розмова блогерів з Азаровим підтвердила моє побоювання, що Микола Янович, на жаль, все ще залишається достатньо типовим персонажем радянського промислового керівника локального рівня.

Історія людства, тим часом, рухається в іншому напрямі.

Микола Янович не може не знати, що історія, навіть в улюбленій ним Південно-Східній Азії, рухається в сторону економічної і вже тепер – навіть політичної лібералізації. За рейтингом легкості ведення бізнесу, що укладається Світовим Банком, Сингапур є на 1-ій сходинці, Гонконг – на -2-ій, Південна Корея – на 16-ій, навіть комуністичний Китай – на 79-ій, а Україна – на 145-ій.

Я ніколи не повірю в те, що при власній коаліції в парламенті, за півтора роки при владі уряд нічого не міг зробити для полегшення ведення бізнесу, тоді як Грузія могла стрибнути за 2 роки на 130 позицій.

Я впевнений, Миколо Яновичу, що Україна заслуговує на краще.

Микола Янович не може не знати, що історія, особливо в улюбленій ним Південно-Східній Азії, давно рухається в сторону патріотизму і економічного націоналізму, тоді як український прем’єр все ще не вірить у власну країну: «Будем честными, наш народ к этому еще не готов».

Прем’єр-міністри в Південно-Східній Азії говорять про Візію-2020, про вийняткову місію своїх народів і країн, у той час, коли Азаров говорить про коловий маршрут електрички і транспортну розв’язку в Києві.

Я впевнений, Миколо Яновичу, що ми можемо мріяти про щось більше ніж це.

Микола Янович не може не знати, що історія, особливо в улюбленій ним Південно-Східній Азії, рухається в сторону ІТ, біо- і нано-технологій. Я розумію, що овочесховища – це критично важливо, але я впевнений, Миколо Яновичу, що ми можемо мріяти про щось значно більше ніж це.

Нарешті, Микола Янович може насправді і не знати, що історія, особливо в улюбленій ним Південно-Східній Азії, рухається в сторону підкресленої скромності керівників.

Сингапурський прем’єр-міністр недавно вибачився (!) перед своїм народом за помилки (!) протягом 45 років правління його партією у країні, нинішнє ВВП на душу населення якої є в 15 разів вищим ніж в Україні.

При всіх моїх зустрічах вже з двома прем’єр-міністрами Малайзії, мені, як і громадянам цієї країни, ніколи не потрібно було проходити через будь-яку «рамку» з собаками.

Я ніколи не бачив жодного тривалого (більше ніж 30 секунд) перекриття вулиць в Куала Лумпурі, навіть, якщо проїжджає король Малайзії, не говорячи вже про прем’єр-міністра країни.

Я ніколи не бачив, щоб король Малайзії їхав по протилежній смузі.

Я боюся, що Микола Янович зі своїм кортежем і зі своїми охоронцями все ще рухається в дещо протилежному від історії напрямі. Але я впевнений, Миколо Яновичу, що Україна заслуговує на краще.

Павло Шеремета, освітянин і консультант, Куала Лумпур, Малайзія

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)