О дружбе, уме и красоте

61 просмотр
Понедельник, 07 мая 2012, 15:52
Евгений Билоножко
преподаватель Национального педагогического университета имени Драгоманова

Після відмов президентів сусідніх та далеких держав від участі в ялтинському саміті та підтвердження про неприїзд на матчі своїх збірних президентів, канцлерів, принців і всяких інших нібито поважних людей до Україні, бо скажіть, як себе можна поважити, хто тебе буде поважати, якщо ти не хочеш піти на футбол, коли у тебе є круті місця і тобі скрізь дорогу вступатимуть. Мені на думку от що спало…

От я собі так думаю примітивним розумом людини із нібито вищою освітою. Якщо мої сусіди Василь і Петро, одногрупник Андрій не захочуть прийти до мене в гості на день народження, потім відмовляться від спільного виїзду на рибу, і, врешті-решт, прямо скажуть, що на пиво зі мною не підуть... То що?

Я, мабуть, маю почати задумуватись, з якого ж це дива Василь, Петро та Андрій мене почали уникати. Може, від мене тхне? Здається, що ні. Миюсь я регулярно. Та й парфуми маю.

Може, треба зуби чистити та цибулі з часником не їсти?

Ну, почав обмежувати себе в цих делікатесах, але не відмовився зовсім, бо у нинішні буремні дні важливо тримати себе у тонусі та піклуватись і покращувати життя, бо воно таке коротке, а думи зайняті вічним.

Але все одно друзі не йдуть до мене.

Може, треба в хату нові меблі купити та ремонт зробити?

От тобі і привід зробити новий! На новосіллі вже були, аж тут зробив вінтажний ремонт у східному стилі – інтер’єр – не соромно запросити людей та й є що показати!

Але ні, не хочуть їхати. Один Сашко-вусатий хоче подивитись на ремонт, але я ж знаю, якщо він прийде, то Василь із Петром точно не ногою до мене, ще й скажуть – ти як той чорт вусатий. А я ж не такий.

Може вони думають, що ті плітки про мене – це правда і тому не хочуть їхати, бояться. Так ні, я ж і парад дозволив не тому що за тих, а тому що за інших. Ну, ви ж розумієте, чого мене боятись? Я ж все по закону.

А з іншого боку, от як пояснити людям, що я не такий, як вони думають, якщо вони до мене не йдуть. Я кажу: "Петя, ну ти ж мене знаєш, я ж свій! Як все було – так і буде. Було там пару проблем, але я їх вирішив – прийди подивись! А ти от уперся рогом і – "не прийду". От як із тобою бути".

З іншого боку, от я думаю, чого до Володі з 4 під’їзду ходять і нічого. І ніби все ж те саме роблю, але щось воно все не так. А ще у мене таке враження складається, що ми все частіше почали не понімать друг друга. А все ж так добре починалось.

Тому я зрозумів – або друзів треба міняти, або себе.

Та справа в іншому: чи може досконалість стати ще досконалішою?

Чи може коло стати ще круглішим, чи може зелене бути ще зеленішим, а краса бути ще красивішою?

Воно ж в житті або є, або ні. Тому, думаю, поки Вася з Петром та Андрієм не порозумнішають, немає чого нам дружити. Не для них така квітка росла!

Генріх Вайсенфус розмірковував, а Євген Білоножко записував, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)