К делу, друзья! Green Card для Украины

99 просмотров
Вторник, 07 августа 2012, 14:16
Михаил Притула
для УП

"Мыши плакали, кололись, но продолжали есть кактус..."

Я сьогодні заздрив. Американцям. За їхній успіх. Заслати електричного журналіста на Марс – це справді тріумф технічної творчості нації.

Я хочу бути причетним. Я хочу, щоб мої діти мали можливість так творити й пишались своєю творчістю. Я теж хочу посмішку переможця! Такі посмішки даються за творчість, і для того треба вже починати творити.

До справи, друзі!

Виходячи з того, що покращувати життя хочеться прямо сьогодні, маємо щасливу можливість скористатись правом народу на самовизначення – і почати творити майбутнє країни.

20 років ми вигадували модель ефективної життєдіяльності України. Але в побуті користувались тими речами, які створені в інших країнах – машинами, комп'ютерами, мобільними телефонами, пральними машинами й навіть чайниками. І завжди ми намагаємось отримати краще.

І це – правильний підхід.

Так само вчиняємо із системою управління державою. Просто беремо найефективнішу у світі, та ой починаємо вже жити та розвиватись.

Це очевидно просте рішення давно прийнято найбільш активними громадянами України.

У 2011 році учасниками проекту Державного департаменту СШАDiversity Immigrant Visa, відомий як Green Card Lottery, стали 853 тисячі громадян України.

Це третє місце у світі.

Тобто, ми бачимо, що рішення вже прийнято елітою Народу. І нам лишається лише правильно формально його оформити.

Наші чиновники та олігархи вже давно для себе прийняли це рішення. Їхні діти вчаться в США, користуються валютою США. Ну й так далі – ми бачимо, що ми всі вже зробили свій вибір де факто.

Тож нам лишається лише легітимізувати вже зроблений вибір і юридично правильно його оформити.

Навіть наші міжнародні банківські резерви, золото зберігається, знову ж таки, у США. У банках США.

Об'єктивно наші дії свідчать: ми прагнемо жити в США.

Але чому тоді наші бізнесмени не можуть мати право:

1) обирати президента США;

2) по-справжньому гарантувати безпеку своїх грошей;

3) доступу до Західного біржового капіталу;

4) доступу до найкращих промислових технологій світу?

До речі, із цими технологіями й сміх і гріх: багато чого створюється в США – вихідцями з України, а не американцями. Американці створили лише ефективну модель управління й насолоджуються її плодами.

Де вихід?!..

Вихід дуже простий. Не чекати в моря погоди, а скористатись вищезгаданим правом народу на самовизначення – і приєднатись всією країною до Сполучених Штатів Америки.

І не просто як один окремий штат – 10 штатів!

Тим більше, що ця процедура набагато простіша, ніж приєднання до ЄС – достатньо рішення Конгресу: Конституція США, стаття IV, розділ 3. "Нові штати можуть бути прийняті Конгресом у цей Союз..."

З нашого боку треба провести Всеукраїнський референдум, який забезпечить реалізацію права народуУкраїни на самовизначення та входження України до державних федеративних і конфедеративних утворень.

Закон про референдуми встановлює нелегкий порядок народної ініціативи щодо проведення такого референдуму – зібрати 3.000.000 підписів за три місяці за дуже жорсткою процедурою.

Я скажу простіше: це можна зробити, лише маючи величезне бажання.

Точно виконати вимоги Конституції та закону про всеукраїнський та місцеві референдуми майже неможливо – саме так зроблено цей закон. Однак "майже" – не значить неможливо!

Наш гарний настрій і наша віра в нашу "американську мрію" – це набагато краще ніж сумні обличчя людей, які зібрались боротись за невеселе майбутнє.

І вже до 1 травня 2013 року, до того, як обрана в парламент опозиція поділить опозиційні портфелі, ще до того, як 950.000 наших громадян з'ясують, що і цього року вони не виграли в Green Card Lottery, ці самі громадяни можуть зібрати необхідні підписи і ініціювати Всеукраїнський референдум, на якому буде стояти просте питання:

"Ви підтримуєте приєднання України до США у якості 10 окремих штатів?"

Якщо відповідь народу буде ствердною, то життя зміниться.

Виходячи з геоекономічних реалій, США вимушені будуть підтримати Україну технологічно – це вирішить проблему безробіття, економічного зростання, підвищення зарплат.

Та й із державним боргом буде якось простіше: для США 100 мільярдів більше, 100 мільярдів менше – то дрібниці.

Що робити прямо зараз?

Усього дві прості дії:

1. Поширювати інформацію про необхідність Всеукраїнського референдуму про приєднання до США, і про те, що ми можемо жити краще.

2. Прямо зараз об'єднувати зусилля щоб у певний час разом зібрати підписи, і оформити документи з вимогою референдуму, ретельно виконуючи порядок, що його встановлено Конституцією та законами України.

При цьому треба поважати Кримінальний кодекс:  

Стаття 110. Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. 

1. Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, – караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк. 

Тож дотримання порядку,визначеного в 72-й статті Конституції, дає легітимність владі й спокійне життя в розвинутій країні, у якій може бути все. 

Одне питання: чи захочуть Сполучені Штати Америки прийняти нас у свій союз?.. 

У будь якому разі, наші зусилля не пропадуть даром. Якщо ні – то ми напевно будемо знати, що "заграница нам не поможет". 

А якщо так – то я першим висуну кандидатуру Віктора Федоровича Януковича на посаду президента США! 

Михайло Притула, спеціально для УП 

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)