Джокер в рукаве Януковича

29 просмотров
Среда, 03 октября 2012, 14:19

Мене не полишає глибоке переконання – ані в об’єднаній опозиції, ані в роз’єднаних загонах опозиціонерів немає жодної стратегії щодо гіпотетичної перемоги над режимом Віктора Януковича.

За усієї поваги до Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова, Олега Тягнибока, Віталія Кличка, Анатолія Гриценка їхня нездатність діяти на випередження планів Банкової просто вражає.

Спочатку український народ слухав вітання від опозиціонерів з нагоди ухвалення нового закону про вибори парламенту. Яценюк найбільше за інших розповідав про заслуги народних депутатів від опозиції, котрі разом з регіонально-комуністичною більшістю зменшили до мінімуму можливі фальсифікації.

Але НІХТО з фронтових стратегів не зміг передбачити, що шляхом постановочного жеребкування спочатку в ЦВК, а потім в окружних комісіях опозиціонерів фактично усунули від роботи дільничних комісій.

Тож в ніч підрахунку бюлетенів на абсолютній більшості дільниць серед членів комісій, що підписуватимуть протоколи, будуть присутні не більш як двоє представників "миїхзупинимо".

Нині спікери опозиції говорять про недоліки закону, який вони кілька місяців вихваляли, і заплановані фальсифікації.

Хто ж унеможливить фальшування результатів? Може, правоохоронці? Міліція взагалі зникне з очей поодиноких опозиціонерів – членів комісій на найбільш проблемних дільницях.

Два дні тому народний депутат Геннадій Москаль вже висловив здивування заявою керівника міліцейського управління в Миколаївській області про брак правоохоронців, через який міліціонерів на всі дільниці "не вистачить"(?).

Не сумнівайтесь – міліції також "не вистачить" і в князівстві Допи з Гепою, і у Донбасі, і в Криму з Одесою.

Якщо зарозумілі штабісти ОО розраховують на заокеанських інспекторів демократії, мушу їх розчарувати власним досвідом роботи з канадцями в якості перекладачки. Під час другого туру минулих президентських виборів ми слідкували за бульдозерною перемогою кандидата від ПР в сільських районах півдня України.

На очах ошелешених спостерігачів керівники комісій від Юлії Тимошенко в день виборів на дільницях агітували за Віктора Януковича в присутності місцевих міліціянтів. А коли вночі п’яні комісіонери та місцеві чиновники вирішили побити канадських спостерігачів в місті Баштанка Миколаївської області, нам лише випадково вдалось уникнути розправи.

"Правоохоронці" порадили швидко стрибати в машини й тікати. Канадійці терміново вилетіли додому, навіть не провівши обіцяної прес-конференції в УНІАН.

Жодного тактичного ходу представників ПР-КПУ геніальні політтехнологи "Батьківщини" не можуть навіть передбачити, а не лише заблокувати. Натомість нас переконують: до краху диктатури лишилось стільки-то днів.

Без перемоги кандидатів від ОО плюс свободівців та ударників бодай в половині мажоритарних округів опозиція не матиме 226 голосів в новому парламенті. Це означає, що шановані мною Юлія Тимошенко, Юрій Луценко й надалі перебуватимуть "на зоні".

Вони вірять в чудо, у політв’язнів залишилась лише віра, – звільнення після парламентських виборів, на котрих бригада Віктора Януковича програє.

Уявімо, що чудо, з Божої Ласки, відбулось. Консолідована опозиція – ОО, УДАР, ВО "Свобода" – за списками та в мажоритарних округах сумарно виборола 226-228 голосів. Інтелектуали з ОО вважають, що Янукович злякається і почне по частинам ділитись владою з новими переможцями парламентських виборів.

Припиніть фантазувати. Цей президент та його оточення НІКОЛИ ДОБРОВІЛЬНО НЕ ВІДДАДУТЬ ані міліметра влади. За таких результатів народного волевиявлення Янукович витягне власний джокер, схований в рукаві.

Перед викладенням наступної версії подій зазначу, що отримала консультацію одного з юристів Української Гельсінської спілки з прав людини Анатолія Іванюченка щодо правових механізмів "президентської страховки".

Янукович добре засвоїв уроки "помаранчевої революції". Як наслідок – в першу чергу він розставив власних людей на всі керівні посади в судовій гілці влади. Це вже пізніше були осідлані прокуратура, Нацбанк, податкова, міліція, армія.

Адміністрація президента нині керує правосуддям, і особисто гарант вирішує, скільки років "сидітимуть" Тимошенко, Луценко. Бо ці політики є реальними опозиціонерами, що можуть переконливо виграти парламентські та президентські вибори.

Для втіхи Віктора Януковича і Конституційний суд, і Верховний суд, і Вищий адміністративний суд, як й інші суди "за викликом", ухвалять БУДЬ-ЯКЕ рішення, текст якого підготовлено в АПУ.

Я свідомо в назвах судових інституцій уникаю вживати слово "України". Бо українські суди не виконують функцію правосуддя, вони обслуговують інтереси "сім’ї". Що підтверджено десятками абсолютно неправосудних судових рішень: стосовно конституційної реформи, позбавлення звань Героя України, регіональної мови, шахрайства виборчих комісій, вироків політв’язням тощо.

Результат парламентських виборів, який не сподобається президенту, буде скасований. Це буде зроблено шляхом ухвалення судового рішення, що визнає вибори недійсними через масові фальсифікації, котрі унеможливлюють встановлення точного результату.

Західному світові спікери від ПР будуть нагадувати про прецедент восьмирічної давнини – третій тур президентських виборів, не передбачений законом про вибори.

Суд, приймаючи позов будь-якого суб’єкта виборчого процесу, чиї права гіпотетично порушені, буде посилатись на статті 8, 55 Конституції України щодо норм прямої дії та права на судовий захист і статті 6 Європейської Конвенції "Про захист прав людини та основних свобод".

Вже сьогодні всі обласні штаби ПР документують порушення, виконуючи планові показники щодо кількості зафіксованих порушень виборчого законодавства, адміністративних позовів та винесених судових постанов.

Вочевидь, збирається доказова база для визнання виборів недійсними в масштабі всієї  країни у випадку перемоги опозиціонерів.

Лишень керівники ОО, як завжди, загальмовано дивуються – навіщо партії, яка є найбільшим порушником виборчого законодавства, колекціонувати звернення до адмінсудів з приводу порушень опозиційних кандидатів та партій? Включіть мозок, аналітики.

Нині, після судової "реформи" Януковича, СУД позбавлений будь-яких гальм. Ви не вірите, що Янукович судовим рішенням визнає вибори недійсними у випадку незадовільного для нього результату?

А ви вірили, що навіть після вердикту Європейського Суду безвинний Луценко буде продовжувати відбувати 4-річний строк позбавлення волі?

Янукович не даремно кожного дня говорить про чесні вибори без порушень. Ці слова спрямовані західній політичній публіці. Потім він с посмішкою в бік Європи скаже, що не можна визнавати вибори з численними порушеннями.

Надалі парламент, в теперішньому складі, буде вдосконалювати виборче законодавство за помахом руки Чечетова, прискорювати ринок землі й …відкладати дату нових виборів ВР України.

Нинішні депутати, котрих обирали на 4 роки, вже "відсиділи" п’ять і не проти ще "позакодонодавчити" пару років до початку президентської кампанії.

Єфремов скаже, що вибори парламенту доцільно провести в один день з обранням президента, з метою економії коштів в умовах кризи.

Пропоную опозиціонерам не відкидати вище описаний сценарій, а виробити ефективний план протидії.

Аїда Болівар, спеціально для УП


Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)