Янукович должен ответить

43 просмотра
Понедельник, 05 ноября 2012, 16:51
Евгений Булавка
для УП

У нинішньої влади є характерна властивість – за будь-якої нагоди прикидатися "шлангом". Вже як тиждень неможливо підбити підсумки виборів? Беркут б’є членів ОВК? Суди замість комісій встановлюють результати голосування?

Ні, Банкова тут ні до чого – це робить "хтось". І я – не я, і хата не моя".

До речі, про хату. Очевидно, що саме після виборів в Україні залишилась велика кількість безпритульних котів, а у Партії регіонів виникло оскаженіле бажання переписати мажоритарку на свою користь. Тому що за пропорційною частиною і так натягнули як змогли.

І в державі є людина, яка несе повну відповідальність за безлад, який зараз коїться у Києві, Обухові, Первомайську, Вінниці, Каневі та в інших проблемних округах.

Це – персонально Віктор Янукович, який наділений небаченою для президентів України владою, та який контролює усі силові органи разом з місцевими адміністраціями.

І, головне – контролює тих самих кандидатів, що влаштовують колотнечу, заводять в охоронювані державою приміщення "братків", використовують спецпідрозділи, фальсифікують та псують бюлетені.

Одного руху мізинця Януковича вистачило б, щоб Засуха забилася в нору. Якщо Янукович цього не робить, значить він її благословив на те, щоб брутально підмінити волю виборців. Іншого не дано.

Тому, панове, ви розберіться – або в країні є "государь", або чинний президент – це взагалі ніхто, і на нього наплювали навіть члени ПР. Оскільки вони нахабно підставляють свого патрона, який прозвітував про "чесні" і "демократичні" вибори.

Саме Янукович повинен відповісти тим жінкам з Первомайська, які волають до нього через телеканали та інтернет після побиття міліцією.

Саме він відповідальний за зіпсований міжнародний імідж України. Вкотре.

Саме Янукович в кінці-кінців має відповісти перед українцями за те, що їх знову намагаються переламати через коліно.

Відверта крадіжка голосів, яка відбувається сьогодні, делегитимізує нинішню владу сильніше за будь-які попередні події. Тому що правовий хаос, який до цього мав місце десь там "у верхах", торкнувся дуже багатьох пересічних громадян. А декого дістав аж до печінки.

Те, що на даний час Янукович від усього цього дистанціювався, і що будуть потім розповідати його спікери вже не має значення.

Зрештою, вони знайдуть що сказати. Але чергова порція неправди та маніпуляцій лише поглибить сприйняття українського президента і в Україні, і за її межами як особи, з якою неможливо мати справу.

Народу в цій ситуації доведеться якось самому давати собі раду, та по можливості захищати країну від правителя, якого вже й впливове британське видання The Economist назвало неадекватним.

Та в Україні є ще люди, які роблять тут гроші. Великі гроші. І для яких репутаційні ризики зараз перевищують плюси, які вони отримали від перемоги Януковича на президентських виборах.

Тому, відкрите, поки що, питання — як довго з діючим "гарантом" захоче мати справу його власне оточення?

Євген Булавка, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)