Ни шагу назад!

30 просмотров
Четверг, 08 ноября 2012, 13:05
Олесь ГородецкийOles Horodetskyy
глава Христианского общества украинцев в Италии

Останній тиждень дав надію: Україна змінилася. Каток влади можна зупинити. Правлячий клан зі всіма своїми прокурорами, суддями, "беркутом" і" братками" стає безсилим перед народним гнівом!

При всій заангажованості центральних каналів, Інтернет може ефективно донести інформацію до людей, згуртувати їх та організувати. При всій розчарованості виборців, вони прийшли і проголосували за опозицію і були готові відстояти результати. Але...

Не можна не погодитися з тими, хто вважає, що пішовши на компроміс з ЦВК, опозиція здалася і зрадила своїх виборців.

Зіграла за сценарієм влади.

В моральному відношенні така позиція – страшний удар по всіх опозиційних силах в очах їхніх виборців. Черговий раз "розвели як котят".

Влада руками опозиціонерів чудово нейтралізувала конфлікт і ще більше підсилила свої позиції. Вона ще раз довела, що народ в цій країні нічого не вирішує. Як би не голосували виборці, яка б перевага не була – результат визначає влада.

Попередньо погодившись на перевибори в п’яти округах, опозиція забила гол у власні ворота.

Що відбувається?

Виборчий процес закінчується. Перед іноземними спостерігачами режим Януковича постає майже як демократичний. Адже вибори відбулися, опозиція отримала свої місця в парламенті, визнавши ці вибори.

"Так, – скажуть владні спікери, – в 5 округах окремі сили, які "не мають" стосунку ані до влади, ані до ПР дестабілізували ситуацію. Тому там не можливо встановити результати. Тому "найдемократичніша ВР" рекомендує ЦВК провести перевибори. З цією ситуацією погоджується опозиція".

І світова спільнота визнає українські вибори демократичними, з деякими порушеннями, які влада пообіцяла виправити, призначивши перевибори.

Ну, трішки посварять, засмутяться, розчаруються, але визнають. Все чудово. А за 60 днів після призначення повторного голосування відбуваються перевибори, якщо вони взагалі відбудуться!...

Тихо, без міжнародних спостерігачів, на фоні спаду напруги в суспільстві, тими ж методами… Тобто через куплені ОВК та суди перемагають "правильні" кандидати. Кінець фільму. Поїзд пішов.

Що ж робити?

Опозиційні партії за жодних обставин не повинні погоджуватися на такий сценарій!

Не в 5, а в 13 округах опозиція вибори виграла! ЦВК повинна взяти на себе функцію ОВК і за протоколами з мокрими печатками ДВК, які є в усіх учасників виборчого процесу, провести підрахунок голосів і визначити переможців.

Окрім того, всі члени ОВК і інші посадові особи, причетні до фальсифікацій, повинні понести показове суворе покарання.

В разі невиконання цих умов, опозиційні партії не повинні визнавати вибори і закликати світ про таке невизнання.

А що ж робити з рішенням Верховної Ради? Абсолютно нічого. Рада рекомендувала ЦВК провести перевибори? ЦВК до рекомендації не дослухалася. Адже закон дозволяє їй провести підрахунок голосів на проблемних округах замість ОВК, а виконати рекомендації ВР – ні.

Тільки відвоювавши всіх переможців виборів, опозиційні партії доведуть, що вони гідні голосів своїх виборців і зможуть продовжувати боротьбу вже парламентськими методами під куполом Верховної Ради.

А їх виборці своєю підтримкою їм в цьому допоможуть!

Олесь Городецький, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)