Кто поможет "бендере" Рыбаку систему сломать?

39 просмотров
Вторник, 05 февраля 2013, 09:09
Роман Ревчук

У інтерв'ю "Україні молодій" Голова Верховної Ради Володимир Рибак, батьків якого називали "бендерами" на Донбасі, на запитання чи завжди він голосував тільки своєю карткою відповів, що звісно не завжди. "Але ж система була така! Ламайте! Допомагайте ламати", - закликав новообраний спікер.

Єдина звитяга

У 1994 році, у Києві, програючи по ходу зустрічі два м'ячі московському "Спартаку", київське "Динамо", яке відроджувалося "із попелу", завдяки дублю Леоненка і переможному голу Реброва вирвало надважливу перемогу. На жаль, вона залишилася єдиною у тогорічному турнірі Ліги чемпіонів. Усі наступні 5 матчів "Динамо" програло.

Чи не стане паркан, надпиляний навколо будинку Верховної Ради, і вигнання "тушок" Табалових із сесійної зали єдиною звитягою ВО "Свобода" у цій дебютній парламентській каденції?

Однозначно, що поки що створити нічого подібного тому, на що спромоглися динамівські "ультрас", піднявши всеукраїнську акцію протесту проти упередженого розслідування вбивства судді Зубкова і переслідування Павліченків "Свободі" та і всій опозиції не вдалося.

Кнопкодави ухвалюють і надалі доленосні законопроекти, на прийняття яких опозиція жодним чином не впливає.

Коли ударить "Удар"?

Нині ще кволий Клічко, який захворів від хвилювання перед необхідністю ставити підпис за відставку Голови ВР і Генерального прокурора, але силою волі швидко одужав, щоб власноруч отримати у Європі німецько-польську премію "Міст" і той виглядає радикальнішим за "Свободу" – погрожує змусити Раду працювати нормально.

А Тимошенко закликала влаштувати мафіозній владі "Крути", які однак є не стільки символом жертовності патріотично налаштованої молоді, як злочинної бездіяльності партійних вождів і державних лідерів.

Майже синхронно з'явилася інформація про 7 млрд. доларів боргу за недокуплений у Росії газ. Мовляв, дивіться Юліє Володимирівно, у Вас свої "Крути" вже були…

Промайнула інформація, що і Турчинову щось загрожує.

У дійсності, чинній владі колишнього очільника СБУ з конспіративним псевдо – Васильович, треба леліяти, берегти як зіницю ока, оскільки відсутність у партійному списку одіозного пастора, автора "Пришестя", додала б опозиції щонайменше відсотків зо 5 на минулих парламентських виборах.

Слідами Корчинського?

Попри традиційну антимоскальську риторику, усі ініціативи "Свободи" дивовижним чином йдуть у фарватері політики Кремля. Можна погодитися із тим, що за нинішньої ситуації складно простежити за долею усиновлених іноземцями українських сиріт.

Але записувати національність до паспорту, розділяючи українське суспільство? І росіяни Криму виступають із такою вимогою.

Нині "Свобода" воює проти видобутку в Україні сланцевого газу. У цій нелегкій борні за врятування довкілля України її послідовно підтримують російський "Газпром", лідер "Украинского выбора" Віктор Медведчук і частково екс-президент Леонід Кучма.

Які ж натомість інші реальні шляхи здобуття енергетичної незалежності запропонувала "Свобода"?

Переходимо до ляхів?

У Павла Загребельного, прочитати якого бодай сторінку не вистачило терпіння, є роман "Переходимо до любові". Енергетичною незалежністю "Свободі" займатися ніколи, бо від Міли Куніс і жидів, відтак переходимо до боротьби з ляхами.

Із тестів ЗНО прибрали Бандеру, Шухевича, дисидентів-шістдесятників і що? У відповідь гнівна відозва Фаріон у блозі Тягнибока на УП, в якій цитуються такі слова Степана Бандери: "Не дайте, щоб ляхи обернули Вас у своїх слухняних рабів".

Пшепрашам паньство, але до чого тут ляхи? Чергова провокація? Після звитяги над жидами стаємо на прю з ляхами?

Скидається на те, що слова, які Бандера озвучив у зовсім іншому часопросторі є непрямою спробою компрометації провідника ОУН, а заодно і загострення відносин із західним сусідом.

"Вот теперь Тягныбок им покажет…"

"… этим бандюкам", - віщав на базарі дебелий, років 30-ти на вигляд, підприємець до свого колеги, обговорюючи вигнання тушок Табалових та різання паркану навколо Верховної Ради.

На думку Михайла Басараба, деморалізований і дезорієнтований люд, хоч і озлоблений, однак не готовий повстати. Він доручив "Свободі" реалізувати свій протест.

"Але ж треба діяти на місцях, а не чекати, поки щось із центру вирішать. А вони там замість цього кажуть: от, у Києві — всі злодії, а ми тут чесні. Та вони такі чесні, як я бідний", - радить спікер Рибак.

"Той, хто більш-менш тривалий проміжок часу мешкав у Німеччині, той волею-неволею спостерігав за вмінням тамтешнього суспільства організуватися, коли виникає реальна потреба для цього. Мікроспільнота – район, вулиця, багатоквартирний будинок – у разі чого здатна піднятися на протест, влаштувати святкування, взятися за суспільно-корисну справу. Очевидно тому, що кожен мешканець відчуває себе господарем, а отже не дозволить нікому шкодити в своєму господарстві", -міркує Любко Петренко.

"Якщо вважати, що найбільш послідовних противників будь-якого режиму називають радикалами, то можемо точно стверджувати, що нинішній український радикалізм має бути не в тому, щоби обізвати когось не тим етнословом, навіть не в тому, щоби набити морду бридкому політичному супротивнику.

І не лише в тому, щоби просто ходити на роботу та голосувати особисто. І, на жаль, не лише в тому, аби пропонувати країні інноваційні реформаторські закони. А в тому, щоби щодня стверджувати свою правоту перед громадянами та конвертувати цю правоту у дієві самоорганізовані структури.

Чи зможе це зробити нинішній опозиційний тріумвірат – відкрите питання. Але якщо не зможе, його рано чи пізно замінять інші опозиційні сили. Дієвіші", -підсумовує Сергій Таран.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)