"Непосредственная демократия"

64 просмотра
Среда, 07 августа 2013, 14:07
Иван Хоменко
Змеев

Політичний пульс України

Узагальнюючи контент інформаційного простору, та враховуючи реальну соціально-економічну, політичну ситуацію в Україні сьогодення, необхідно зробити висновки: саме таку назву цілком обґрунтовано має новостворювана загальноукраїнська, відкрита громадська організаційна структура суспільноактивних громадян України, які своєю метою визначили боротьбу за виконання прав і свобод, що їх гарантовано Конституцією України.

Солідарна єдність спільноти базується на принципах високої моральності, справедливості, гуманності та мужності її учасників, вірності визначеній меті.

Членство в структурі є нефіксованим.

Інформаційним ресурсом структури є, насамперед, можливості інтернету, а також інші засоби зв'язку, спілкування та координації дій. Загальний моніторинг ситуації в країні забезпечується за ініціативою громадян, котрі самоорганізувалися в осередки народного контролю за будь-якими сферами суспільного життя.

Ефективним методом консолідованої боротьби кожного громадянина за свої права й свободи визнаються переважно форми прямої, безпосередньої демократії. При цьому, використання в середовищі структури інформаційних моделей байесовського типу гарантує можливість оперативно залучатися великій кількості учасників до різних заходів.

До речі, можна очікувати, що вже найближчим часом, у зв'язку з наближенням президентських виборів, реалізовуватимуться й нові політтехнологічні проекти з арсеналу кібервійн та теорії штучних катастроф.

Беручі до уваги політичні, соціально-економічні реалії сьогодення, важливим завданням для реалізації українського шляху побудови громадянського суспільства в Україні визначено необхідність активної участі учасників цієї структури в обговоренні змін до Конституції та способи здійснення контролю за дотриманням законності процедури проведення референдуму із цього питання.

Також, на часі, організація роз'яснювальної роботи серед виборців щодо оцінки програмових засад кандидатів на президентських виборах у 2015 році; забезпечення чесних, прозорих виборів; навчання методів боротьби проти використання адмінресурсу на виборах.

Сучасна чиновницька та політична еліта, психологія якої сформувалася на пріоритетах особистих матеріальних цінностей, неспроможна до поступу для усунення катастрофічної соціальної та правової нерівності між людьми. Це є небезпечним викликом, становлячи загрозу для існування незалежної України.

Тому глибоке усвідомлення цього факту невідворотно змушує громадян державницького світогляду, інтелектуалів нового покоління з нестандартним, конструктивним мисленням – активно діяти, щоб запобігти подіям за "арабським сценарієм", при накопиченні критичної величини потенціалу народного гніву.

Іменем України, як символом віри, надії, кожен громадянин країни захищає свої права й свободу вільної людини.

Іван Хоменко, Харківщина, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)