И снова Врадиевка

97 просмотров
Понедельник, 02 сентября 2013, 11:44
Руслан Радецкий
экс-член НАПК

Чи змінила щось Врадіївка у стосунках громадян України з міліцією? Наслідки врадіївських подій не дають підстав для оптимізму.

Нагадаю, напередодні Дня Конституції, в ніч з 26 на 27 червня 2013 року, троє молодих чоловіків, двоє з яких працівники міліції, вчинили страшний злочин – побили і зґвалтували дівчину.

Як представник Ірини Крашкової, жертви насильства тих молодиків, 29 серпня 2013 року я закінчив ознайомлення зі справою, що являю собою 14 томів. Незабаром прокуратура Миколаївської області передасть до Врадіївського районного суду обвинувальний акт.

Я часто спілкувався з Іриною на теми, що не стосувалися суті кримінального провадження. Дівчина виявилася цікавим, ерудованим співрозмовником. Слухаючи її, я розумів, яка вона сильна людина. А коли прочитав експерті висновки, ще більше переконався у її мужності та непереборному бажанні жити.

Вона не раз згадувала той страшний ранок, коли прийшла до тями – оголена і скривавлена, лежачи на холодній сирій землі. Будь-який лікар після огляду травм Ірини міг би з усією впевненістю сказати, що вона "народилася у сорочці".

Моя ж особиста думка – Іриною рухало відчуття материнської відповідальності за сина. Весь шлях – від місця злочину до млина у селі Сирово, який вона долала, час від часу втрачаючи свідомість, повторювала собі: "Вставай, бо помреш. Вставай, син чекає!".

Принагідно нагадаю, цей страшний злочин не перший в Миколаївській області. Була зґвалтована, а згодом від отриманих тяжких травм померла Оксана Макар. Довгий час у комі перебувала побита миколаївським маніяком Саша Попова. 15-річну врадіївчанку Аліну Поркул знайшли оголеною в місцевому ставку з тяжкими травмами голови…

Слава Богу, що Іра Крашкова вижила, їй надали кваліфіковану оперативну медичну допомогу, дівчині дуже пощастило з лікарями.

Здавалося, повстання мешканців Врадіївки протверезить керівництво країни, продемонструє з усією страшною очевидністю, що твориться в українських правоохоронних органах.

Однак тимчасово виконуючим обов’язки Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївської області призначили людину, яка вчергове підтвердила, що змін не слід чекати. На мою думку, врадіівчани мають знати, що про них думає новий т.в.о. начальника Врадіївського РВ УМВС України в Миколаївської області пан Коба.

Зауважу, що ТРК "Україна" відмовилася показати у передачі за участю Ірини Крашкової сюжет, де він заявив, що "вони (жителі села – прим. Ред.) всі п’яниці, міліція ніколи не буде з народом, міліція є каральним органом".

Що ж, з таким начальником Врадіївських міліціонерів, мешканцям села не позаздриш. Невже, далі буде?...

Руслан Радецький, адвокат, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)