Иного выбора нет

92 просмотра
Среда, 08 января 2014, 13:03
Борис Егиазарян
художник

Найголовніше – ще й ще раз вітаю з Різдвом Христовим!

До світлих різдвяних свят ми повинні підготувати наші серця. Ми повинні знайти в собі силу, здатність прощати один одного. Особливо в ці дні. Це дуже важливо.

Тому що в напружених обставинах останнього часу, у багатьох сім'ях, у багатьох дружніх відносинах виникали дуже складні ситуації, коли близькі люди опинялися з різних сторін барикад. Люди мимоволі ставали занадто політизованими. Виникали ситуації, коли вчинки близьких сприймалися як зрада, і багато хто таке відчув.

Такі часи...

Часто вододіл проходив і проходить через душі людські. Проходить нестерпно боляче. За короткий проміжок часу в людей змінилися пріоритети. За короткий термін ми пережили й переживаємо великі історичні події. Ці грандіозні події відображаються в наших душах. А душа людська дуже крихка.

Адже душа людська все одне крихка, навіть якщо дух сильний.

Що ж робити? Як бути? Як пробачити?..

Часом нелегко. Іноді просто неможливо вибачити, по собі знаю. Але мова не йде про те, щоби пробачити злочинців і злочини. Мова йде про те, щоб пробачити й зрозуміти всілякі причини своїх близьких, які у важку хвилину не стали поруч із тобою, які не розділили з тобою твої цінності, твого болю.

Чому і як же ми можемо пробачити? Адже кожен із нас також потребує прощення. Адже є протилежний погляд на речі.

Христос тому й народився. Всемогутній Бог народився дитиною в хліву.

Народився, як досконала людина, як усяка дитина, яку мати народжує. Народився, щоб пройти земне життя, щоби дізнатися й перенести всі: болі й страждання людські. Він тоді вже знав і пережив усі страждання, які ми можемо переживати.

Будучи Богом і Людиною, Він віддав своє життя заради того, щоб ми були прощені, заради того, щоб ми були врятовані.

Натомість, Він попросив тільки одне – щоб ми пробачили один одного.

Ось заради немовляти Ісуса, заради замученого, розіп'ятого й воскреслого Христа, заради тієї Його любові, тієї милосердної любові, яку Він не перестає проявляти до кожного з нас – розуміємо ми це чи не розуміємо, усе одне, у найважчу хвилину ми звертаємося до Нього, до Його милосердя – так от, заради цієї любові й цією любов'ю будемо прощати всі один одного, щоб із чистою душею увійти в різдвяну радість та пронести це відчуття якнайдовше!

Адже пройдуть ці важкі часи.

Будемо писати картини, знімати фільми, будемо створювати самі себе й нашу країну. Тому пробачати треба не потім. Пробачати треба зараз.

P.S. Хотів проявити моє захоплення і підтримку тим мужнім людям, які сьогодні виходять на майдани у Донецьку, Луганську, Запоріжжі, Харкові та в інших містах. Вийшли сказати, що вони не можуть увійти у святкову радість, коли в цих містах і по всій країні відбувається свавілля, безчинство влади.

Висловлюю підтримку й солідарність із цими людьми. І якщо буде потреба, поїдемо туди, до них, і станемо разом із ними. Я закликаю моїх численних друзів, які є в цих містах – вийти й стати поруч із цими достойними людьми, підтримати їх, підтримати всіх нас.

Підтримайте нашу, вашу гідність!

...Ось хотів я про все це написати, але душа заспівала про прощення. І продовжую, звертаючись до тих нечисленних людей, які стоять у цих містах.

Стійте, тримайтеся! І дуже скоро багато хто приєднається до вас.

У нас іншого виходу немає. У нас іншого вибору немає.

Ми повинні прибрати весь непотріб, що нас оточує, і почати жити, як нормальні люди в нормальній країні.

Борис Єгіазарян, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)