Станет ли Киев Лондоном. Борьба за райсоветы

1240 просмотров
Вторник, 09 февраля 2016, 17:59
Анастасия ШимчукAnastasiya Shymchuk
глава Киевской городской организации политической партии ДемАльянс, для УП

Лондон – 32, Париж – 20, Берлін – 12, Варшава – 18, Київ – 0.

Це кількість органів місцевого самоврядування на районному рівні. В Лондоні, Мадриді, Парижі, Берліні, Гамбурзі, Дортмунді та багатьох інших містах Європи райони діляться на квартали або підрайони, основне завдання яких – ефективне управління та включення громади в процес ухвалення рішень. Київ же залишається містом, в якому міська влада повністю централізована.

Сьогодні в столиці понад сотню незаконних забудов, тисячі нелегальних рекламних площин, а станції метро настільки обросли МАФами, що відверто нагадують продуктовий ринок. Все це кришується депутатами Київради та головами районних державних адміністрацій, призначених з Банкової. А головний гарант чистого, процвітаючого і безпечного міста – мер Віталій Кличко – ховається і відмовчується від нагальних проблем.

Дієвим, хоча далеко не єдиним, інструментом для змін мають стати оновлені районні ради. За їх наявності красти у громади буде не так просто,  розташування нових об’єктів торгівлі доведеться узгоджувати, а дитячі садочки і поліклініки - перевести із залишкового кошика в пріоритетний.

Майже 2 тижні київські вибори у підвішеному стані: 28го січня суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Олексій Огурцов виніс ухвалу про відтермінування виборів до районних рад. Ухвала, як і сама справа, буде хорошим кейсом в підручниках з правознавства.

Влада руками організації "Наждак" подала позов до суду, подала до непідсудного суду (простіше кажучи, не може цей суд розглядати виборчі питання), а суддя, не чекаючи розгляду справи по суті, виніс ухвалу про забезпечення позову, тим самим відтермінувавши виборчий процес.

Тут ясно, як серед білого дня - не хоче ані мер Кличко, ані його свита віддавати контроль над Києвом киянам. Не хочуть вони й отримати дієву опозицію в особі місцевих активістів і молодих політиних сил.

Втім, ми боремося. ДемАльянс в судовому процесі оскаржує дії судді Огурцова.

- 9-го лютого Окружним адміністративним судом міста Києва розглядатиметься справа по суті про скасування виборів до районних рад (вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1 (колишня Командарма Каменєва), 16:40).

- 11-го лютого Київським апеляційним адміністративним судом розглядатиметься наша апеляція (вул. Московська , 8, 16:00)

- Ми подали ще кілька клопотань, серед яких  прохання направити справу у підвідомчий суд (перевести, простіше кажучи, з Окружного в Апеляційний), бо ні Огурцов, ні Окружний адміністративний суд Києва не є тими, у чиїй компетенції виборчі питання.

- А вже для безпосередньо судового процесу ми підготували ще одне клопотання – вимогу відсторонити суддю Огурцова від справи.

Ми відстоюємо право киян на вибори. Втім, лише судів може виявитися замало. Ручними суддями керують з владних кабінетів. Закликаю мешканців столиці не миритися. Долучайтеся до наших дій.

Анастасія Шимчук, голова Київської міської організації політичної партії ДемАльянс, для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)