Почему активисты пикетировали ТРЦ Ocean Plaza

2614 просмотров
Понедельник, 09 июля 2018, 15:30
Александр СолонькоОлександр Солонько
PR-специалист, политический аналитик

Днями в Києві націоналісти пікетували торгово-розважальний центр Ocean Plaza. Причини до простого банальні та зрозумілі українському суспільству: Ocean Plaza – бізнес російського мільярдера Аркадія Ротенберга, одного з найближчих друзів Путіна.

Нещодавно США наклали на Ротенберга санкції за будівництво сумновідомого Керченського мосту, який з’єднує Крим з Росією.

Натомість українська влада навіть не звертає уваги на його бізнес в Україні. Або лише вдає, що не помічає.

Враховуючи грізні заяви української влади, яка публічно засудила будівництво Росією мосту, ми бачимо абсолютно протилежні дії.

Яким чином можна було не помічати бізнес будівельника мосту Ротенберга, який розташований фактично в центрі Києва?

У такій ситуації активісти ще раз звернули увагу суспільства на кричущі факти успішного існування бізнесу путінських друзів в Україні.

Як би мала діяти українська влада? Діяти симетрично російським окупантам.

Усе майно українських компаній у Криму було націоналізоване окупаційною владою. Те саме потрібно зробити і з російським бізнесом, особливо з тим, хто причетний до окупації Криму, зокрема активами Ротенберга.

Проте це не тільки не розглядається, навіть санкції не запроваджуються.

Більше того, влада дає можливість Ротенбергу не тільки вийти сухим з води, але й добряче заробити!

Кінцевий власник ТРЦ, ТПС "Недвижимость", підконтрольна російським бізнесменам Ігорю Ротенбергу, Олександру Пономаренку та Олександру Скоробогатьку, веде переговори з українським інвестиційним фондом Dragon Capital про продаж торгово-розважального центру Ocean Plaza в Києві за 300 мільйонів доларів.

Приблизно стільки ж було вкладено в будівництво ТРЦ. Тобто, враховуючи щорічні прибутки центру та продаж за собівартістю, друг Путіна ще й добряче заробить і легко виведе з України ці кошти.

Дуже незрозумілою є позиція власника інвестиційної компанії Dragon Capital Томаша Фіали. Безумовно, для нього "це чисто бізнес".

Проте для людини, яка в Україні заробила свої перші великі статки та продовжує заробляти, яка володіє потужним начебто прогресивним медіа-холдингом, питання совісті та моралі мали хоча б щось вартувати.

Купивши ТРЦ в Ротенберга, Фіала виведе з економіки України 300 мільйонів доларів. Фіала покаже всьому світу, що Україна торгує з окупантами та ще й дає їм заробити.

А як це сприймуть у США, де проти Ротенберга введені санкції? Так, Фіала хоче купити задешево ліквідний актив. Але вибачте, це не робиться ціною втрати репутації та іміджу.

Власне, акція активістів звертає увагу влади та стимулює врешті-решт ввести санкції та націоналізувати активи не тільки Ротенберга, але й усіх російських олігархів, причетних до окупації Криму та війни на Донбасі.

Олександр Солонько, спеціально для УП

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования
Реклама:
Информационная изоляция Донбасса или Еще один "грех" Facebook
Почему невозможно таргетировать рекламу в соцсетях по всей Украине (укр.).
̶Н̶е̶ для прессы. Почему Раде следует восстановить прозрачность
Как Банковая планирует дальше блокировать назначение Клименко руководителем САП
Руководство страны может попытаться использовать ручную комиссию сейчас, затянув назначение Клименко на несколько месяцев и переиграть уже даже утвержденные результаты (укр.).
Кредиты и ипотека во время войны
Как государство поддерживает тех, у кого есть кредиты в банках и что делать, чтобы не допустить массового банкротства после войны? (укр.)
Зеленое восстановление транспорта: удобно для людей
Какие принципы следует учесть при восстановлении городов, чтобы улучшить систему общественного транспорта? (укр.)
Запустите малую приватизацию в условиях войны. Что для этого нужно?
Зачем возобновлять процесс приватизации во время войны? (укр.)
Оккупанты воруют украинское зерно: поименный список мародеров
Кто помогает вывозить и какие компании покупают у россиян украденное украинское зерно? (укр.)