Основана Георгием Гонгадзе в 2000 году

Антиисламисты формируют интернационал

Голос Америки, Вашингтон _ Пятница, 06 апреля 2012, 16:51
Версия для печати Комментарии 1

Після серії нападів, які здійснив ісламіст у Франції два тижні тому, у Європі дедалі більшого розмаху набирає рух крайньо-правих. Так у Данії нещодавно пройшли масові протести представників крайньо-правої ідеології, які виступають проти ісламізації Європи. 

Понад двісті активістів крайньо-правого руху з різних кутків Європи зібралися на демонстрацію у датському місті Оргус. Одним з організаторів був Томмі Робінсон з Ліги британської оборони:    

"Цей день закарбується в історії. 31-го березня 2012-го року - дата, коли люди з усієї Європи зібралися, щоб створити європейську лігу захисту".

І хоча кількість демонстрантів не відповідала гучній риториці, експерт з питань радикалізму Метью Фельдман каже, що ця демонстрація була початком великого руху: 

"Це було першою спробою справді об’єднати загальноєвропейський рух з метою спротиву тому, що вони називають ісламізацією Європи".

Лише кілька тижнів тому у Франції від рук ісламіста Мохамеда Мери в околицях міста Тулуза загинуло семеро людей, серед яких троє єврейських школярів. А минулого року у Норвегії правий екстреміст Андерс Брейвік вчинив кілька вибухів в Осло перед тим, як розстріляв 77 людей у літньому таборі. 

Аналітик Метью Фельдман каже, що правоцентристські групи, як Ліга британської оборони, приймають дещо гнучкішу ідеологію, оскільки не хочуть, аби їх асоціювали з екстремізмом:

"Зараз ми бачимо те, що називається етнічним розмежуванням. Вони не кажуть, що одна група краща або гірша, ніж інші. Вони просто вважають, що змішування культур, мультикультуралізм це - велике зло, тому що руйнує обидві культури, які змішуються".

Такі ідеї вже давно підтримують крайньо-праві політичні партії, як Національний фронт у Франції. Її лідер, Марін Ле Пен, має непогані шанси на перемогу у президентських виборах наступного місяця.

У Нідерландах антиісламістська платформа Партії свободи, яку представляє Герт Вілдерс, дала йому більш, ніж 15% голосів на виборах 2010-го року. Ось що він заявляв перед виборами:

"Я не проти мусульман, просто вважаю, що Іслам - тоталітарна ідеологія, яка суперечить нашій свободі".

Аналітик Фельдман каже, що об’єднанню крайньо-правого руху у всій Європі сприяють новітні технології:

"Наприклад, завдяки мережі Facebook можна дуже легко і швидко координувати вуличні демонстрації. Соцмережі дають можливість членам руху спілкуватися між собою та з лідерами".

Однак Фельдман додає, що кількість антифашистських протестувальників, які також вийшли на демонстрації минулого тижня, перевищила кількість крайньо-правих у співвідношенні двадцять до одного.

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.
IP: 95.135.24.---
сотник _ 08.04.2012 19:59
Всі події у ЕС є наслідком глобальної світової політики в основі якої лежать неприродні ліберальні цінності, а насправді культ сили, яку демонструюьть США, за прямого потурання евроспільноти. США розв'язали війну в Іраку, шукаючи ядерну зброю. Що, знайшли? Ні. Але СУВЕРЕННУ країну знищили і отримали доступ до нафти. Чим така політика відрізняється від Німеччини 30-х років мин. століття ? Зараз світову спільноту готують до можливої війни з Іраном, тому, що, який жах, Іран бачите створює ядерну зброю. А чим іранський (Іран це ж Персія) народ менш повноцінний за американців, французів,англійців,індійців, московитів, українців(які по вині неукраїнської еліти позбулися ядерної зброї). Персія існувала за тисячу літ до того, коли виникли США. Хто має право нав'язувати мусульманам якісь маразматичні "загальнолюдські цінності" на кшталт одностатевих шлюбів, при наявності негроїдноїдної раси-предстаника цієї раси називати негром і сотні інших нісенітниць.Всі народи рівні у своїй самобутності.

АВТОРИЗАЦИЯ