Основана Георгием Гонгадзе в 2000 году

Перед выборами предлагали "спарринговать" с Обамой и Ромни

Голос Америки _ Среда, 07 ноября 2012, 12:56
Версия для печати Комментарии 0

Вибори шостого листопада стали кульмінацією довготривалого виборчого процесу. Дискусії, суперечки, партійні з’їзди, мітинги, безперервна політична реклама, все це встигло набриднути багатьом американцям, а особливо мешканцям політичного серця країни, Вашингтона. Тож власники спортивного клубу в районі американської столиці придумали цікавий спосіб для своїх клієнтів виплеснути накопичений стрес, незадоволення тим чи іншим кандидатом та одночасно стати здоровішим.

Не так багато людей можуть сказати, що вони зустрілися на рингу з президентом США… Однак Вашингтонський спортивний клуб у штаті Вірджинія пропонує своїм членам саме це - випробувати сили у поєдинку з діючим президентом Бараком Обамою та його опонентом на виборах Міттом Ромні.

Поєднання фізичних вправ з політикою – експериментальний клас у цьому клубі. Інструктор Еймі Ричардсон каже, що це допомагає мешканцям столиці та передмість зняти стрес у рік президентських виборів. Кожних чотири роки передвиборча кампанія стартує все раніше, додає жінка, то ж усім здається, що кінця їй не буде.

 "Це Вашингтон. Тут усі живуть політикою. Якщо вибрати тему, яка близька людям і обставити її певним чином, зокрема так, щоб можна було виплескати негативну енергію, це заохотить людей наполегливо працювати у спортзалі", - каже спортивний інструктор.

Кейті Родріґес, яка також працює інструктором у Вашингтонському спортивному клубі, залюбки відвідує клас своєї колеги.  

"Це цікава ідея витіснити політику з вітальні, з комп’ютера і перевести її у площину фізичних занять. Таке полегшення. Хоча клас і важкий", - каже жінка.

"Збалансованість бюджету" у спортивному клубі має дещо відмінне значення ніж у Конгресі. Тут ці вправи означають концентрацію і витримку. Вправи "У погоні за президентським кріслом" означають буквально те саме – виснажливий біг. Клас під назвою "штати, де виборці не визначилися з кандидатом у президенти" і ще вагаються, так само зібрав не малу аудиторію. А ті, кому подобаються підкачані руки дружини президента Мішель Обами і прес кандидата у віце-президенти від республіканців Пола Раяна, записуються у позапартійний клас, де зосереджуються на тренуванні м’язів живота і віджиманні.

Сара Гекенберґ працює у громадській організації у Вашингтоні. Клас, що поєднує фізичні вправи і політику, їй дуже сподобався, оскільки вніс різноманіття у її рутинні заняття спортом.

"Мені подобається. З часом все важче змушувати себе займатися спортом. Тому кожного разу, коли можна обрати собі якусь тему для заняття, це дуже допомагає", - каже Сара.

Як і у день президентських виборів, коли треба робити вибір між демократом Бараком Обамою чи республіканцем Міттом Ромні, так і у цьому класі треба визначитися з кандидатом. Різниця лише у тому, що свої вподобання можна міняти.

Цей клас у Вашингтонському спортивному клубі проводитиметься лише до вівторка – дня виборів президента 6 листопада. Відтак працівникам клубу доведеться вигадувати щось нове для мотивації своїх відвідувачів.

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦИЯ