Медицинский вывод "Рудольфинерхаус" относительно Виктора Ющенко

Пятница, 1 октября 2004, 10:51
Два тижні в Україні не припиняється обговорення теми стану здоров’я Віктора Ющенка. В останні дні у провладних медіа з’явився новий сюжет – ніякого отруєння не було, і це навіть готові підтвердити австрійські лікарі. З метою припинити спекуляції навколо діагнозів, які були встановлені Віктору Ющенку в клініці "Рудольфінерхаус", його командою було вирішено оприлюднити медичний висновок австрійців. У четвер ввечері депутат-"нашоукраїнець" Олександр Третяков, який перебував з Ющенком у Відні, в прямому ефірі "5 каналу" передав цей документ журналістам.

"Українська правда" оприлюднює вердикт лікарів, водночас звертаючи увагу, що цей документ має двотижневу давність.


"РУДОЛЬФІНЕРХАУС"
Перша адреса для здоров’я
Провідний приватний госпіталь Відня

Біллротштрасе, 78 1190 Відень
Тел (+43-1) 369 81 10
Відень, Австрія, Європа

www.rudolfinerhaus.at

Пацієнт: пан д-р Ющенко Віктор (23. 02. 1954 р.)

Дата 16.09.2004 р.
Номер 2004/04767
Медичний висновок/проміжний звіт

Відділенння Феллінген-2
Проф. Д-р КОРПАН
Ким складений: STEI
DW: 6214

Пацієнт, пан д-р Віктор Ющенко, народився 23.02.1954, був прийнятий 10.09.2004 р. о 01.17 год. ночі з гострим захворюванням на стаціонар в "Рудольфінерхаус".

В приймальне відділення пацієнт надійшов в ослабленому загальному стані; він скаржився на дифузні сильні болі незрозумілого походження в животі, тошноту та рвоту. Додатково мали місце дифузні болі, які все збільшувалися, в грудях над лопаткою зліва. Пацієнт страждав від згаданого болю протягом чотирьох днів, ці болі мали щоденну тенденцію до посилення. Шкіра була блідою, з синьо-червоним забарвленням і набряком subcutis periumbillicalis, далі решітчатий ціаноз передньої стінки живота. Слизові оболонки були блідими і сухими. Серцева діяльність 112/хв, систолічна, легені перкуторні і особливостей не прослуховувалось. Живіт: здутий, симетричний, виражена резистетність в мазогастральній області і епігастрії, лімфатичні вузли на прощупування не збільшені, ліпаза в сиворотці надзвичайно підвищена до 125 (норма 7-29), залізо 47 (норма 53-167), кількісний показник CRP 3,0 (норма менше 0,8), GGT 73 (норма менше 55), фібріноген 4,8 (норма 2-4). Кетонові тіла в сечі +3 (норма - негатив).

Загальний та аліментарний стан при надходженні був оцінений як такий, що має ступінь важкості ІІ-ІІІ: в фаховій літературі це відповідає летальності в 15%.

Наразі пацієнт перебуває під цілодобовим медичним наглядом таких лікарів: унів. проф. д-р М. Цімпфер, лікар-спеціаліст з анастезії і інтенсивної медицини, д-р Андорфер, лікар-спеціаліст з анастезії і інтенсивної медицини, унів. проф. д-р Г. Біндер, лікар-спеціаліст по неврології, д-р Й. Шимак, терапевт, д-р А. Міхліч, терапевт унів. проф. д-р Е.М. Кокошка, лікар-спеціаліст по захворюванням шкіри і статевих органів унів. проф. д-р М. Зрунек, ЛОР, унів. проф. д-р Л. Віке, лікар-спеціаліст по раділогії, унів. проф. д-р А. Нойгольд, лікар-спеціаліст по радіології, унів. проф. д-р Е. Екер, лікар-спеціаліст з хірургії при нещасних випадках і ортопедії, унів. проф. д-р М. Корпан, загальний хірург.

Медичні висновки:

Сонографія живота:

Печінка з масивними краями, на зображенні дифузне збільшення. Жовчний міхур без конкрементів, наскільки можна було встановити, зовнішньо- і внутрішньопечінкові жовчні протоки без особливостей, підшлункова залоза в нормі. Селезінку можна розпізнати лише схематично. Обидві нирки на звичному місці, на правій нирці проявляється паренхімна киста розміром біля 1,2 см. На лівій нирці сумнівна паратазова киста в діаметрі 1,4 см.

Рентген грудної клітки:
На органах грудної клітки явних відхилень нема.

Спіральна комп’ютерна томографія епігастральної області:
Печінка і селезінка без явних відхилень. Підшлункова залоза дискретно масивна, без чітких країв, періпанкреатитні структури тканин у нормі, зокрема у області хвоста підшлункової залози нема показань на RF чи некроз. Нирки, наднирки і забрюшина без відхилень.

Магнітно-резонансна томографія хребта:
Хондроз С4/C5 і С5/С6, причому на С4/C5 підкреслено збоку справа. Протрузії міжхребетних дисків і дегідратації L3-S1 без однозначного бокового наголосу.

Грудна клітка:
Підозра на невелике плевральне скупчення виливу зліва базальне. Cor у більшості своїй розташований в звичній області. Нема підстав для свіжого пульмонального або влеврального процесу.

Гастроскопія:
Висновок: сильний активний висип виразок в шлунку, рефлюксний гастрит ІІ ступеню. Helicobacter pylori негативний.

Колоскопія:
Висновок: сильний проктоколіт з лівого боку.

Негативний загальний та аліментарний стан спричинений ймовірно як важкою вірусною інфекцією, так і, можливо, хімічними субстанціями, які зазвичай не входять до складу харчових продуктів.

Під час перебування в стаціонарі пацієнт був під цілодобовим наглядом охорони.

Діагноз, з яким пацієнт був доправлений, не підтвердився, тим самим передбачені заходи лікування, як, наприклад, знеболення та переливання крові, з медичної точки зору були не адекватними і могли б погіршити подальше протікання основного захворювання протягом наступних 24-72 годин настільки, що ризик летального результату зріс би до 80%. При такого роду захворюваннях пацієнти, як правило, підлягають багаторазовим хірургічним операціям з стаціонарним перебуванням в лікарні протягом від декількох тижнів до декількох місяців.

Діагнози:

1. Сильний панкреатит з інтерстиціальними набряковими змінами, ступінь важкості ІІ
2. Сильний висип виразок у шлунку
3. Рефлюксний гастрит ступеню ІІ
4. Сильний проктоколіт з лівого боку
5. Атиповеполісегментарне, викликане вірусом захворювання шкіри, Regio thoraci et facialis
6. Периферійний парез N. facialis sin.
7. Отит зліва

Після проведення активної комбінованої інтенсивної медичної терапії настало покращення соматичного стану пацієнта. Наразі загальний та аліментарний стан пацієнта стабільний як з клінічної, так і лабораторної точки зору. Передбачена і прописана з медичної точки зору подальша терапія протягом декількох тижнів. Правда, в останній раз мала гепатоцеллюлярна участь з підвищеними показниками печінки, що можна було б віднести на переміщення процесу захворювання у печінку, це підлягає негайному подальшому з’ясуванню. Пацієнт був детально поінформований про цю обставину, але він повинен був за власним бажанням з невідкладних причин залишити лікарню, і відповідне діагностичне і терапевтичне обстеження він має пройти пізніше.

На даний час можна поставити діагноз для повного вітального виздоровлення в найближеному майбутньому.

Всі результати обстежень додаються у копіях.

З повагою

Унів. про. д-р Микола Корпан, хірург, підпис

Унів. про. д-р Міхаель Цімпфер, голова правління унів. клініки Відня, фахівець по анастезії і загальній інтенсивній медицині, підпис

Унів. про. д-р Лотар Віке, директор з загальних питань і медицини лікарні "Рудольфінерхау", підпис

Ющенко Віктор 2004/04767 від 16.09.2004


Внизу печатка із написом: Торгово-промислова палата України, фірма "Регіон", нач. бюро перекладів фірми "Регіон" ТПП України Кравченко В.А. засвідчую правильність перекладу даного тексту з нім. на укр. мову. Підпис



Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования

Читайте УП В Google News