Партнерский сбор УП. Задонать на дроны и РЭБы

Тимошенко и Янукович должны признать результаты - наблюдатели

Понедельник, 8 февраля 2010, 14:54
Учасники президентських виборів в Україні повинні визнати результати виборів.

Про це заявили представники місії спостерігачів Парламентської Асамблеї Ради Європи та Парламентської Асамблеї НАТО.

"Обидва кандидати повинні погодитися, що ці вибори були демократичними. Україна заслуговує на оплески", - сказав глава місії ПАРЄ Матіаш Йорші на прес-конференції у понеділок в Києві.

"Визнанням результатів виборів політиків підтвердять, що Україна справді є демократичною країною...народ України тепер заслуговує на мирну передачу влади", - додав глава місії ПА НАТО Ассен Агов.

За його словами, песимістичні сценарії другого туру виборів були розвіяні завдяки активній участі виборців та громадянській позиції членів ЦВК.

Агов підкреслив, що Україні вдалося створити модель демократичних виборів і випередити в цьому плані інші країни регіону.

Йорші також зазначив, що такі успішні вибори свідчать про перемогу "помаранчевої революції".

У свою чергу глава місії ОБСЄ Жоао Соареш заявив, що другий тур президентських виборів в Україні пройшов у відповідності до стандартів демократичних виборів.

"Другий тур підтвердив оцінку першого раунду з приводу дотримання більшості зобов'язань перед ОБСЄ", - підкреслив Соареш.

Разом з тим, за словами глави місії, відсутність довіри між кандидатами і недосконале законодавство призвели до ряду нових проблем у ході виборчого процесу і це повинно стати полем діяльності для наступної української влади.

"Однак я хочу ще раз підкреслити, що це неправильно - міняти виборче законодавство між раундами", - зазначив Соареш.

Крім того, представники місії Міжнародної організації зі спостереження за виборами CIS-EMO відзначають значно меншу кількість порушень в ході другого туру президентських виборів в порівнянні з першим.

Керівник місії CIS-EMO Олексій Кочетков заявив, що серед основних недоліків другого туру були погана якість реєстру виборців і випадки "сімейного голосування" на Західній Україні.

Інтерфакс

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования