Инспекторы ОБСЕ рассказали об ужасах плена в Славянске

Воскресенье, 4 мая 2014, 16:46

У Слов'янську сепаратисти, які викрали військових інспекторів, тримали заручників перші дві доби у підвалі зі зв'язаними руками та зав'язаними очима.

Про це розповів чеський інспектор, лейтенант Йозеф Преровскі, пише Німецька хвиля.

"Я ніколи їм цього не пробачу. Ми провели перші два дні у підвалі під постійною охороною, яка супроводжувала нас навіть до туалету", - сказав він.

У свою чергу польський інспектор, майор Кшиштоф Кобєльські розповів журналістам польського телеканалу TVN24, що важко почуватися "гостем", перебуваючи під постійним наглядом людей з пістолетами.

"Було багато моментів, коли я почувався під загрозою", - сказав він та додав, що під час перебування "в гостях" у проросійських бойовиків інспектори були відрізані від інформації і не могли оцінити ситуацію.

"Ми не мали доступу до інтернету чи до телебачення", - розповів він.

Голова групи, німецький полковник Аксель Шнайдер зазначив, що особливо важкими були останні дві доби, що передували їхньому звільненню.

"Уявіть собі, минулої ночі ми ще були в епіцентрі перестрілок, а сьогодні ми тут, з нашими родинами. Ми ніколи не думали, що це стане можливим", - cказав він.

Військові інспектори повернулися до Берліну напередодні, у складі групи, що прилетіла до Берліна, троє військових з Німеччини, німецький перекладач та троє військових з Польщі, Чехії та Данії.

Як відомо, самопроголошений "мер" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов називав захоплених інспекторів ОБСЄ "військовополоненими",  яких хотів обміняти  на своїх однодумців, раніше затриманих владою

3 травня переговорник Путіна Володимир Лукін, який прибув напередодні у Донецьк з 'візитом приватної особи', зустрівся із Пономарьовим та оголосив, що усі затримані сепаратистами заручники з місії ОБСЄ звільнені 'без жодних умов'.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования

Читайте УП В Google News