Прокуратура Одесчины: освобождение сепаратистов на совести МВД. Открыто 2 дела

Воскресенье, 4 мая 2014, 20:53

Рішення про звільнення затриманих осіб в Одесі приймалося безпосередньо керівництвом органів внутрішніх справ області без будь-якого погодження з органами прокуратури та після відвертого ігнорування працівниками міліції виконання своїх службових обов’язків, передбачених законом про міліцію.

Про це йдеться у заяві прокуратури Одеської області, яка, за слоами глави МВС Арсена Авакова, відповідальна за звільнення сепаратистів 4 травня.

"У ЗМІ набула поширення неправдива інформація про звільнення 4 травня за вказівкою прокуратури області з Одеського міськуправління МВС 67 проросійських активістів, які приймали участь в масових безладах, що мали місце 2 травня", - зазначили у відомстві.

При цьому в прокуратурі заявили:  рішення про звільнення затриманих осіб приймалося безпосередньо керівництвом органів внутрішніх справ області без будь-якого погодження з органами прокуратури та після відвертого ігнорування працівниками міліції виконання своїх службових обов’язків, передбачених Законом України "Про міліцію".

Також у відомстві заявили, що за фактом неналежного виконання працівниками ГУ МВС України в Одеській області своїх службових обов’язків з охорони громадського порядку розпочато кримінальне провадження за ст. 367 КК України за фактом, а за за фактом перевищення ними своїх службових обов’язків - провадження за ст. 365 КК України.

Українська правда 

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования