МИД возмущен Путиным в Крыму: Россия сознательно провоцирует эскалацию

Пятница, 9 мая 2014, 16:08

Росія свідомо йде на подальшу ескалацію напруженості в українсько-російських відносинах і не бажає врегульовувати проблемні питання двосторонніх відносин  дипломатичним шляхом.

Про це йдеться у заяві МЗС України у відповідь на візит президента РФ Володимира Путіна на теріторію анексованого Криму, де відбудеться військовий парад з нагоди річниці перемоги у Великій вітчизняній війні.

"МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з неузгодженим з Україною відвіданням 9 травня президентом РФ тимчасово окупованих АР Крим та Севастополя. В Україні розцінюють цей крок як відверте ігнорування російською стороною чинного законодавства України, норм міжнародного права, грубе порушення Росією суверенітету України, Статуту ООН та Резолюції ГА ООН "Територіальна цілісність України", а також Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 1997 року", - заявили в МЗС.

Згідно із заявою відомства, "ця провокація ще раз підтверджує, що Росія свідомо йде на подальшу ескалацію напруженості в українсько-російських відносинах і не бажає врегульовувати проблемні питання двосторонніх відносин  дипломатичним шляхом".

"Вимагаємо від російської сторони повернутися до цивілізованих методів здійснення міждержавних відносин, почути заклики всього міжнародного співтовариства та скасувати незаконні рішення щодо окупації та анексії частини території України", - підкреслили в МЗС України. 

Як відомо, Володимир Путін після святкування 9 травня у Москві, де на Красній площі  відсувся масштабний військовий парад, прилетів до Криму

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що візит Путіна до Криму на 9 травня – провокація, але Київ розцінюватиме це, як присутність іноземного президента на території України.

Канцлер ФРН Ангела Меркель розкритикувала плани російського керівництва провести 9 травня парад в анексованому Криму і присутність на цьому параді Володимира Путіна зокрема.

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования