Экс-налоговики режима Януковича поселились в имениях под Киевом

Пятница, 30 октября 2015, 11:06

Податківці, які займали високі посади за часів Януковича та нещодавно залишили службу, оселилися у маєтках від Києвом.

Про це йдеться у сюжеті  Мар’яни Мотрунич у телепрограмі "Наші гроші".

За даними журналіста, колишній заступник начальника податкової міліції Міндоходів Анатолій Яковинець має 7 соток землі та будинок у 500 кв м на вул. Авіаторів у  Петропавлійській Борщагівці. Вони дісталися Яковинцю у подарунок у 2010 році. Декларацію за жоден рік він не оприлюднив.

Маєток Яковинця  

Неподалік – на вул. Закарпатській добудовує маєток ще один екс-податківець Сергій Солодченко. Він кілька місяців очолював слідче управління фінансових розслідувань Міндоходів Луганської області.

У липні минулого року після окупації Луганську російськими терористами став першим заступником начальника головного слідчого управління ДФС України й оперативно почав будувати домівку після переїзду до столиці.

 Будинок Солодченка 

У червні 2014, якраз до призначення в Київ, Солодченко отримав у подарунок дві земельні ділянки загальною площею 16 соток та будинок на 386 кв. м.

У декларації за минулий рік ця нерухомість зазначена, як і ще 2 земельні ділянки та садовий будинок.

Загальний дохід Солодченка за 2014 рік склав 1 мільйон 700 тисяч гривень, з яких 1,5 мільйона – подарунки, призи та виграші.

Власником будинку на 824 кв м у селі Романків під Києвом є Ілля Романенко – син Геннадія Романенка, який з травня 2015 року працює радником голови ДФС Романа Насірова, а раніше очолював Київську регіональну митницю.

Територія Романенків 

Геннадій Романенко є кумом колишнього голови митниці та екс-віце-спікера Ігоря Калєтніка.

Маєток Романенків 

Будинок та земельна ділянка площею 0,24 га дісталось сину Іллі Романенку у подарунок під новий 2015 рік. За високим парканом ховається бідинко тераса і багатофункціональний спортмайданчик. За теорією спотсрегають відеокамери.

За які кошти Романенко-старший зробив такий подарунок сину – невідомо, бо за роки роботи у податковій, він жодної декларації про доходи не опублікував. 

Неподалік маєтку Романенків осів генерал-майор податкової міліції Юрій Атаманюк. Кар’єру він почав з оперуповноваженого і дістався посади першого заступника начальника податкової міліції МВС України.

Маєток Атаманюка 

У селі Романків збудував маєток на 586 кв. м у закритому котеджному містечку "Сонячна долина".  Дійти до маєтку неможливо – усюди охорона. Декларації за роки роботи він також жодного разу не оприлюднював.

Українська правда.Київ

Реклама:
Уважаемые читатели, просим соблюдать Правила комментирования

Читайте УП В Google News