"Спростування недостовірної інформації стосовно Ємельянова Артура Станіславовича"

Понедельник, 2 декабря 2019, 13:49

Печерський районний суд міста Києва

Справа № 757/51210/18-ц

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна частини)

"09" жовтня 2019 р. Печерський районний суд м. Києва

суддя Батрин О.В.

секретар судового засідання Шевченко Т.В.

справа № 757/51210/18-ц

учасники справи:

позивач: Ємельянов Артур Станіславович

відповідач 1: Приватне підприємство "Українська правда"

відповідач 2: Лукашова Соня

відповідач 3: Притула Олена Юріївна

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом Ємельянова Артура Станіславовича до Приватного підприємства "Українська правда", Лукашової Соні, Притули Олени Юріївни про захист честі, гідності та ділової репутації, визнання інформації недостовірною та її спростування,

представник позивача Палагицька Г.С.

ВИРІШИВ:

Позов Ємельянова Артура Станіславовича до Приватного підприємства "Українська правда", Лукашової Соні, Притули Олени Юріївни про захист честі, гідності та ділової репутації, визнання інформації недостовірною та її спростування - задовольнити частково.

Визнати недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію Ємельянова Артура Станіславовича, інформацію, поширену 12 жовтня 2018 року Приватним підприємством "Українська правда" в мережі Інтернет на веб-сайті Інтернет-видання "Українська правда" ( https://www.pravda.com.ua) у публікації під заголовком "Одіозного суддю Ємельянова викрили на фінансуванні тероризму - СБУ" автора Соні Лукашової за посиланням: https://www.pravda.com.ua/news/2018/10/12/7195038/, а саме:

- "Одіозного суддю Ємельянова викрили на фінансуванні тероризму";

- "Його підозрюють у корупції";

- "Крім того, Ємельянов … фігурує у справі про "легалізацію доходів, здобутих злочинним шляхом".

Зобов`язати Приватне підприємство "Українська правда", Притулу Олену Юріївну та Лукашову Соню не пізніше місяця з часу набрання рішенням суду законної сили спростувати недостовірну інформацію шляхом розміщення на веб-сайті Інтернет-видання "Українська правда" ( https://www.pravda.com.ua) у розділі "Новини" повідомлення про спростування із заголовком: "Спростування недостовірної інформації стосовно Ємельянова Артура Станіславовича" із викладенням вступної та резолютивної частини рішення суду у цій справі таким самим шрифтом, як і спростовувана інформація, не допускаючи при цьому власних коментарів, із забезпеченням вільного доступу до спростування без вимоги внесення паролів та/або кодів.

У задоволенні інших позовних вимог - відмовити.

Стягнути з Приватного підприємства "Українська правда", Лукашовї Соні, Притули Олени Юріївни на користь Ємельянова Артура Станіславовича по 469 грн. 87 коп. судового збору з кожного.

Рішення суду може бути оскаржене шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення не були вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Апеляційні скарги подаються учасниками справи до Київського апеляційного суду або через Печерський районний суд м. Києва, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності ЦПК України в редакції від 15 грудня 2017 року.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.