Людина, близька до оточення Януковича, готувала план проти СБУ

Вівторок, 10 квітня 2012, 13:07

СБУ заявляє, що один зі свідків у справі бізнесмена Павла Борулька був знайдений мертвим, а сам бізнесмен збирався звинуватити співробітників цієї установи у здирництві.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

Так в повідомленні зазначається, що у лютому цього року свідок із близького оточення Борулька надав слідству щодо нього та одного з нардепів викривальні покази, а також повідомив про постійні погрози, які надходили на адресу свідка з боку обвинуваченого.

"Ввечері, після допиту, свідка знайшли мертвим у його власному офісі. Слідством перевіряється версія про умисне вбивство", - сказано в повідомленні.

"Щодо іншого свідка у справі, який надав слідству важливі покази, було вчинено замах на вбивство шляхом застосування автоматичної зброї", - також зазначається в повідомленні.

Крім того, СБУ повідомляє, що під час затримання одного із співучасників злочину громадянина Т. у нього було вилучено план протидії слідству, залякування та підкупу свідків та компрометації, будь-якою ціною, слідчих та керівництва СБУ.

"У відповідності до цього "плану" обвинувачений Борулько повинен надіслати до Генпрокуратури заяву про нібито вимагання у нього грошей працівниками СБУ", - сказано в повідомленні.

Це, на думку зловмисників, повинно сприяти передачі кримінальної справи від СБУ до іншого органу досудового слідства, що, як вони сподіваються, створить додаткові можливості перешкоджати слідству.

"На електронних носіях, вилучених у затриманого, містилися кілька варіантів такої "заяви", яка неодноразово редагувалася і в результаті збільшилась від півтори до шести сторінок", - додає прес-служба.

"Встановлено, що напередодні затримання Т. вишукував у різних містах України свідків у справі та тиснув на них з метою зміни або відмови від показів", - додається в повідомленні.

Як повідомлялося раніше у вівторок, СБУ розкрила злочин у кримінальній справі щодо розкрадання власником банків "Європейський", "Національний стандарт" та "Володимирський"  Борульком та іншими особами державних коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб в сумі 620 млн. грн.

Українська правда

Матеріали за темою