Штаб АТО: В аеропорту Донецька - запеклий бій

Субота, 17 січня 2015, 16:27

У Донецькому аеропорту триває запеклий бій.

Про це повідомили у прес-центрі АТО.

"Українські військові проводять заходи по вогневому блокуванню противника з метою евакуації поранених з нового терміналу", - зазначено у повідомленні. 

Разом з тим журналіст Андрій Цаплієнко у своєму Facebook зазначив: "Бойовики просять "кіборгів" припинити вогонь, щоб забрати своїх "200-их" та "300-их".

Окрім того у мережі з'явилося відеозвернення українських бійців, що утримують донецький аеропорт. 

"Ми не відходимо і відходити не збираємося", - сказав командир взводу.

За словами бійців, обстріли ведуться не лише по терміналах, а й по всіх позиціях української сторони.

"Зранку понад 10 артилерійських залпів з боку бойовиків було випущено по Пісках, а по позиціях біля терміналу за добу здійснено більше 100 мінометних обстрілів та кілька десятків залпів з установок "Град",- йдеться у зверненні.

Раніше в РНБО повідомили, що у Донецькому аеропорту бойовики пішли у наступ, однак українські військовослужбовці успішно відбивають атаки.

"Вночі до позицій українських військовослужбовців доставлені зброя, боєприпаси та продукти харчування. Здійснюється постійна комунікація між захисниками аеропорту та підрозділами вогневої підтримки, які завдають вогневі поразки по місцях скупчення живої сили бойовиків і техніки", - повідомили в Генштабі ЗСУ.

За даними РНБО, ввечері 16 січня з аеропорту вдалося вивезти поранених українських військовослужбовців. При цьому точну їх кількість не уточнили.

Джерело відео - Громадське ТБ Запоріжжя

Українська правда