Телевізори з інтелектом.
Які моделі пропонує Samsung у 2024 році

За підтримки Samsung
25 квітня 2024
Цьогоріч Samsung презентував нові моделі розумних телевізорів. Лінійки Neo QLED 8K, Neo QLED 4К та OLED незабаром з’являться в Україні.
Як компанія використовує штучний інтелект і чи нові телевізори матимуть кращі зображення та звук – розповідаємо.

Neo QLED 8K

Модель 2024 року – Neo QLED 8K QN900D – отримала новий процесор NQ8 AI Gen3. За словами Samsung, він забезпечує "суттєвий прорив у розвитку ТV-технології зі штучним інтелектом". Новий чип оснащений нейронним процесором (NPU), що працює вдвічі швидше, ніж його попередник. Окрім того, кількість нейронних мереж збільшилась у 8 разів – 512 замість 64. Завдяки цьому процесор здатний здійснювати швидку та якісну обробку зображення, розпізнавати об’єкти на екрані та підвищувати їх чіткість і деталізацію у реальному часі.
Технологія AI Масштабування 8К Pro полягає у здатності нейромереж аналізувати дрібні деталі "картинки" з високою точністю та масштабувати їх до рівня 8К, незважаючи на роздільну здатність вхідного контенту. Тому користувачі дійсно зможуть дивитись улюблені фільми, серіали, відео на Youtube та інший контент у роздільній здатності, максимально наближеній до 8K.
Також у Neo QLED 8K з’явилась технологія покращення плавності рухів AI Motion Enhancer Pro. Ця технологія згладжує траєкторію руху об’єктів на екрані та прибирає розриви і розмиття. Ця фішка буде корисною для поціновувачів спортивних трансляцій.
Покращувач глибини зображення Real Depth Enhancer Pro додає картинці реалістичності. Він також працює на основі штучного інтелекту. ШІ виявляє частину сцени, на яку природно фокусується людське око на передньому плані, і робить її чіткішою і контрастнішою. Тож через це зображення має більш реалістичний та об’ємний вигляд.
Окрім того, завдяки ШІ у Neo QLED 8K 2024 року покращили звук. Нова функція "Активного підсилювача голосу Pro" (AVA Pro) у відео відокремлює діалоги від фонового шуму та регулює гучність таким чином, щоб кожне слово у діалозі звучало виразно і розбірливо.
Аудіосупровід покращує також технологія "Об’ємного звуку Pro" (OTS Pro). Вона краще синхронізує звук з дією на екрані. А от підлаштувати звук під контент і акустику приміщення допоможе функція "Адаптивного звуку Pro".
Функції зі штучним інтелектом не лише покращують якість та звук. Neo QLED 8K вміє визначати потреби користувача та адаптуватися до них. Автоматичний ігровий режим з ШІ, наприклад, сам вмикається під час геймінгу, водночас оптимізуючи зображення та звук для покращення ігрового досвіду. Зважаючи на вподобання користувача, режим налаштування AI Customization адаптує зображення, а режим енергоощадження AI Energy зменшує енергоспоживання не псуючи "картинку".
Лінійка Neo QLED 8K 2024 року доступна у двох моделях, QN900D і QN800D, з діагоналлю 65, 75 і 85 дюймів.

Neo QLED 4K

Оновлюючи лінійку Neo QLED 4K, у свої просунуті 4К-телевізори Samsung додав функції флагманських моделей. Це вдалося зробити завдяки процесору NQ4 AI Gen2. Він дав змогу додати низку функцій на основі ШІ.
NQ4 AI Gen2 масштабує зображення до 4K за допомогою 20 нейронних мереж, а також перетворює контент у зображення з роздільною здатністю до 4K.
Окрім того, новий процесор дозволив перенести в Neo QLED 4K покращувач глибини зображення Real Depth Enhancer Pro. Ця технологія розпізнає об’єкти переднього плану та збільшує їх чіткість і контрастність. Це створює відчутний тривимірний ефект.
Завдяки чипу NQ4 AI Gen2 телевізори Neo QLED 4K можуть самостійно підбирати необхідні налаштування зображення відповідно до вподобань і типу контенту.
Однією з важливих технологій, що забезпечують високу якість зображення у телевізорах Neo QLED 4K, є технологія Quantum Matrix. Ця технологія забезпечує високу точність керуванням підсвіткою. В екранах телевізорів цієї лінійки Samsung використав світлодіоди Quantum Mini, що у 40 разів менші, ніж звичайні LED-світлодіоди. Їхні розмір та щільне розташування дозволяє точніше керувати підсвіткою та забезпечувати кращу деталізацію.
За об’ємний звук у Neo QLED 4K відповідає технологія Dolby Atmos. Телевізори оснащуються динаміками з обох боків, угорі, внизу та на задній частині екрана. Така кількість дозволяє досягти ефекту просторового звуку.
До слова, телевізори Neo QLED 4K будуть доступні у розмірах від 43 до 98 дюймів.

Samsung OLED

Лінійка 2024 року OLED пропонує 4К зображення і побудована на тому самому процесорі NQ4 AI Gen2, що й Neo QLED 4K. Він забезпечує ідентичний набір можливостей на основі ШІ, зокрема з Real Depth Enhancer.
Завдяки таким функціям, як-от Motion Xcelerator 144 Гц, OLED-телевізори також підійдуть для активного геймінгу, оскільки вона також підвищує плавність руху та швидкість.
Головний фокус OLED 2024 року – якість зображення. OLED-матриці забезпечують телевізори яскравими та глибоким чорним кольорами. OLED від Samsung із точністю відтворює 2 030 кольорів і 110 відтінків кольору шкіри. Це засвідчує Pantone.
Флагманом лінійки OLED 2024 року стала модель S95D. Вона пропонує низку цікавих технологій. Наприклад, OLED HDR Pro, яка підвищує контрастність і працює на основі процесора NQ4 AI Gen2. Він вмикає OLED HDR Pro, що дозволяє в потрібний момент підвищити яскравість у 2,3 раза, порівняно зі звичайними OLED HDR панелями, та використовує можливості матриці.
Найцікавіше нововведення – нове покриття екрана OLED Glare Free, що зменшує відблиски від вікон, світла та інших джерел яскравості, які можуть відбиватися на великому екрані та відволікати від перегляду.
Виробникам Samsung вдалося їх зменшити, не впливаючи на колір або кут огляду. Окрім того, технологія з низьким рівнем віддзеркалення використовує новий, спеціалізований шар твердого покриття та структуру поверхні. Саме вона забезпечує відмінну якість "картинки".
Зауважимо, що лінійка OLED 2024 року представлена у двох моделях – S95D та S90D – з діагоналлю від 48 до 83 дюймів.

Оновлення операційної системи Tizen

Нові телевізори Samsung працюють на операційній системі Tizen. Окрім традиційного набору програм для Smart TV, ОС дозволяє керувати пристроями розумного дому прямо з телевізора. Це можна зробити за допомогою платформи SmartThings.
Новий телевізор розпізнає наявні мережі та пристрої й підключається до них за допомогою простого сповіщення на смартфоні, щойно користувач його увімкне. Налаштування охоплюють всі домашні пристрої Samsung, а також техніку сторонніх виробників і пристрої IoT (Interner of Things – інтернет речей) завдяки сумісності з HCA та Matter. Тож більше додатокві хаби для створення розумного дому не потрібні.
Новий модельний ряд телевізорів має кращу інтеграцію з мобільними пристроями. Щоб активувати функцію Smart Mobile Connect, достатньо піднести смартфон до телевізора. До речі, саме ця функція перетворює пристрій на універсальний пульт дистанційного керування не тільки телевізором, а й усією побутовою технікою.
Варто зауважити, що вже цьогоріч користувачі зможуть використовувати свої смартфони як ігрові контролери з кастомізованим користувацьким інтерфейсом і тактильним зворотним відгуком.
Окрім того, операційна система Tizen у нових телевізорах Samsung  пропонує спеціальний набір віджетів, які перетворюють екран на інформаційні табло. У такий спосіб Tizen спрощує контроль над станом будинку, перегляд трансляцій з камер, відслідковування енергоспоживанням, оновлення погоди тощо.
Підкреслимо, що операційна система Tizen отримала ще одне цікаве доповнення – додаток Samsung Daily+. Застосунок дозволяє керувати повсякденними справами та способом життя просто з екрана телевізора. Користувачу доступні SmartThings, трекер тренувань, Workspace та багато інших програм та сервісів.

The Music Frame

Samsung також представив нову аудіосистему – Music Frame. Вона поєднує в собі високоякісний звук та стильний дизайн.
Цей універсальний пристрій дозволяє кастомізувати його панелями з особистими фотографіями або витворами мистецтва, насолоджуючись бездротовим аудіо зі smart-функціями. Music Frame гарантує покращені акустичні враження незалежно від того, чи використовувати її як окремий пристрій, чи у парі з телевізором, наприклад.
Отримайте 1000 грн з промо-сертифікатом SAMSUNGWOWTV на передзамовлення нової лінійки телевізорів Samsung та аудіосистеми The Music Frame в офіційному інтернет-магазині Samsung. Пропозиція діє до 19:30 25 квітня.
©2000-2024, Українська правда. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Українську правду" не нижче третього абзацу.

Будь-яке копіювання, публікація, передрук чи наступне поширення інформації, що містить посилання на "Інтерфакс-Україна", суворо забороняється.

Матеріали з плашкою PROMOTED є рекламними та публікуються на правах реклами. Редакція може не поділяти погляди, які в них промотуються.

Матеріали з плашкою СПЕЦПРОЄКТ та ЗА ПІДТРИМКИ також є рекламними, проте редакція бере участь у підготовці цього контенту і поділяє думки, висловлені у цих матеріалах.

Матеріали з плашкою ОГЛЯД можуть містити рекламу.

Редакція не несе відповідальності за факти та оціночні судження, оприлюднені у рекламних матеріалах.

Згідно з українським законодавством відповідальність за зміст реклами несе рекламодавець.

Cуб'єкт у сфері онлайн-медіа; ідентифікатор медіа - R40-02280.

ТОВ "УП Медіа Плюс". Усі права захищені.