Ющенко знайшов приклад для наслідування

Неділя, 13 грудня 2009, 13:04
Президент Віктор Ющенко називає політику уряду Юлії Тимошенко у військовій сфері антиукраїнською.

Про це він сказав на церемонії вручення ордерів на квартири військовослужбовцям в Червонограді Львівської області у неділю.

"Політика останніх років уряду у військовій сфері - це не українська політика. Говорити про те, що грошове забезпечення військовослужбовця вдвічі менше ніж зарплата по країні. Це не українська політика", - сказав президент.

Також він підкреслив, що тільки в поточному році з армії звільнилося понад 2,5 тис. контрактників, незадоволених умовами служби.

Глава держави також акцентував увагу на тому, що з армії звільнилися близько 150 пілотів. "У нашій армії приблизно 500 пілотів, і 144 з них звільняються", - повідомив Ющенко.

Президент зазначив, що його позиція полягає в тому, щоб втілити в життя три стратегічні пункти реформ. Це, перш за все, національне становлення, що включає в себе реформування армії, освіти, гуманітарної сфери та інше.
 
Крім того, мова йде про демократію, оскільки, на думку президента, Україні не потрібна політика "сильної руки", а необхідна політика екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського, яка зможе привести Україну "назад до Європи".

Також Ющенко відстоює ідею "європейської дороги", яка приведе країну до європейської спільноти.

Інтерфакс-Україна