Тимошенко лякатиме суддів КС через Раду

Понеділок, 12 квітня 2010, 12:31

Опозиція внесе постанову про створення ТСК щодо розслідування обставин тиску на суддів КС.

Про це заявив тіньовий прем'єр Сергій Соболєв по завершенні наради опозиційних сил.

"Буквально в цю годину буде зареєстровано проект постанови про утворення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів тиску на суддів КС, з метою ухвалення завідомо неправосудного рішення", - заявив Соболєв.

Він нагадав, що Генпрокуратура за 24 години роботи по цьому питанню не виявила таких фактів.

"Але ми доведемо це в рамках нашого розслідування", - заявив він.

Соболєв також заявив, що опозиція пропонує розглянути законопроекти щодо гуманітарної сфери, боротьби з корупцією, відтерміновані президентом, зміни до закону про освіту щодо параметрів зовнішнього тестування, а також низку підприємницьких законопроектів, зокрема щодо зниження ПДВ і податку на прибуток і 5-річні податкові канікули.

За словами Соболєва, опозиція вимагає внесення цих питань до порядку денного засідань Верховної Ради вже на поточному тижні.

Цю ж вимогу повторила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Вона нагадала, що опозиція має право формувати порядок денний середи. Але запропоновані опозицією і завчасно подані  до апарату питання, так і не внесені до порядку денного, поскаржилась Тимошенко.

Як відомо, погоджувальна рада, яка затверджує порядок денний відбудеться лише у вівторок.

Тимошенко також повідомила, що опозиція і надалі наполягатиме на отриманні посад першого віце-спікера та керівництва в низці парламентських комітетів. Вона нагадала, що будучи у владі, БЮТ сам запропонував ці посади опозиції, і "на владу тоді не треба було тиснути".

Українська правда