Боделан "утряс" справи і знову летить до Росії. Ненадовго

Вівторок, 13 квітня 2010, 10:51

Екс-мер Одеси Руслан Боделан підкреслює, що Генпрокуратура закрила всі кримінальні справи, порушені у відношенні нього в 2005 році.

"Генпрокуратура всі ці кримінальні справи закрила", - заявив він в інтерв'ю газеті "Сегодня", опублікованому у вівторок.

"У суботу я побував у прокуратурі Одеської області і дав свідчення слідчому. Сподіваюся, що на цьому усе завершиться", - сказав Боделан.

Він повідомив, що приїхав в Одесу "побачити рідних і близьких, а також вирішити питання з кримінальним переслідуванням".

"Мені дуже прикро, адже я абсолютно невинний, а ці кримінальні справи були порушені проти мене за політичним замовленням", - стверджує екс-мер Одеси часів президента Леоніда Кучми.

Боделан запевнив, що жодних політичних цілей він не переслідує. "Я просто хотів побачити Одесу. Це моя батьківщина", - зазначив він.

Боделан також розповів, що зараз знову залишає Одесу, але ненадовго.

"Лечу в Пітер, там потрібно завершити деякі проекти, пов'язані з моїм місцем роботи на посаді заступника начальника порту Петербурга. Зокрема, потрібно завершувати реконструкцію порту", - сказав він.

"Повернуся через кілька місяців", - додав Боделан.

При цьому він дав зрозуміти, що не претендує на посаду мера Одеси.

Екс-мер зазначив, що ще в 90-х роках пропонував своєму опоненту, нинішньому меру Одеси Едуарду Гурвіцу "піти з політичної сцени"

"Разом з ним і я б пішов, тільки б розрядити напругу в Одесі. І зараз я не збираюся завдавати нових проблем одеситам", - сказав Боделан.

"Що стосується моєї подальшої долі, то справа така - була б шия, а робота завжди знайдеться", - додав він.

"Українська правда"