Соціологи Януковича швиденько нарахували підтримку здачі Криму

Середа, 21 квітня 2010, 18:25
Дві третини українців підтримують пролонгацію перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного в середині березня компанією R&B Group, повідомляє її сайт.

Згідно з повідомленням 18% респондентів були готові погодитися на продовження перебування ЧФ РФ в Севастополі без жодних умов. 43% згодні за умови надання економічних преференцій Україні з боку Росії.

22% хочуть, щоб Росія вивела ЧФ з Севастополя у 2017 році, не змогли відповісти 16%.

Згідно з результатами дослідження, на Заході України 47% респондентів хочуть, щоб ЧФ вивели у 2017 році.

У той же час в центрі і на сході країни більшість респондентів хочуть, щоб Україна отримала більш вагомі економічні дивіденди від перебування російського флоту в Севастополі (відповідно, 50% і 46%).

Дослідження проводилося з 9 по 15 березня 2010 методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком.

Обсяг вибіркової сукупності склав 2077 осіб. Очікувана середня похибка вибірки складає +/- 2,2%.

Як відомо, у середу президенти України та Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали міждержавну угоду про продовження на 25 років терміну перебування Чорноморського Флоту Росії на території України.

Від УП: R&B під час кількох останніх виборчих кампанія співпрацювала з Партією регіонів. Також Кабмін обґрунтовував кілька своїх останніх кроків дослідженнями цієї соцслужби.

Українська правда