Медведько тримає екс-міністрів Тимошенко по 5-6 годин

Четвер, 22 квітня 2010, 10:38
 

Колишнього в.о. міністра фінансів Ігоря Уманського протримали в середу на допиті  близько 6 годин.

Про це в четвер пише газета Дело.

Слідчих прокуратури цікавило питання збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз України".

"Я провів у слідчих понад 5 годин, думаю, цього достатньо, щоб мене більше не викликати", - повідомив Уманський.

За його словами, ГоловКРУ вважає незаконним збільшення статутного фонду держкомпанії. Однак, у чому конкретно полягає претензія контролюючих органів, уточнити не зміг.

Як зізнався Уманський, це вже не перший його візит до Генеральної прокуратури. "Я був там також біля місяця тому - відповідав на питання слідчих по використанню грошей зі Стабілізаційного фонду", - відзначив він.

За словами Уманського, мова йде про 20 постанов, якими виділялися гроші зі Стабфонду держбюджету на різні нестатки.

З цього ж питання відвідували відомство й екс-глава Держказначейства Тетяна Слюз, і екс-міністр економіки Богдан Данилишин.

"Слюз була як керівник Держказначейства. Їй задавали конкретні питання в рамках дослідчої перевірки. Ніяких репресій не було", - відзначила заступник не прокурора Тетяна Корнякова. 

Однак, на відміну від Уманського, Данилишин спростував інформацію про відвідування прокуратури. "Ви краще мене про економіку запитали б. Мене ніхто нікуди не запрошував", - відрізав екс-міністр.

Як відомо, улітку 2009 року й у лютому 2010-го Кабмін Тимошенко двічі збільшував капітал "Нафтогазу": на 18,6 млрд. грн. і 12 млрд. грн. шляхом внесення в нього ОВГЗ.

У свою чергу джерела  в ГлавКРУ відзначають, що допемісія здійснювалася незаконно, оскільки збільшення статутного капіталу цінними паперами суперечить чинному законодавству.

Крім того, на думку державних контролерів, перед допемісією Мінфін зобов'язаний був подати зміни до держбюджету.