Регіонали пропонують хлопцям з БЮТ віддати 3 комітети за крісло

Вівторок, 11 травня 2010, 13:07

У Партії регіонів рекомендують опозиції віддати три додаткові профільні комітети в обмін посаду першого віце-спікера.

Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, відповідаючи на питання, чому коаліція не віддала опозиції посаду першого віце-спікера.

"Коли вони кажуть, що перший віце-спікер має бути від опозиції, то хлопці трошки лукавлять. Тому що коли був розподіл під час формування нинішнього парламенту, то була досягнена домовленість - в рамках того, що нам віддали першого віце-спікера, вони забрали собі додатковоі три комітети", - нагадав регіонал.

"Це був обмін на комітети, тому сьогодні виникає питання - якщо ви хочете першого віце-спікера, то віддайте принаймні 3-4 комітети назад. Але ніхто не збирається розлучатися з комітетами, тому всі ці питання перебувають у підвішеному стані, і ніхто з їхнього боку не вживає заходів, щоб ці проблеми вирішити, - заявив Єфремов.

На інше запитання, чим коаліція стимулює депутатів-опозиціонерів для входження в свої лави, Єфремов сказав, що більшість не ставить собі за мету розширення.

"Ми в жодному разі не ставимо за мету досягнути кількості у 300 чи скільки там голосів, але станеться так, що за якісь законопроекти буде 300 або й 400 голосів в залі - це радуватиме, тому що це означатиме, що досягається політичний консенсус", - заявив він.

"Але щодо збільшення депутатів коаліції, то таке завдання не ставить, і найближчим часом ставитися не буде", - додав  депутат.

Як відомо, у вівторок першим віце-спікером став комуніст Адам Мартинюк.

Українська правда