Ющенко звільняв торговців людьми?

Четвер, 1 липня 2010, 20:40
Братів Боцвинюків, яких звинувачують в торгівлі людьми, в 2005 році звільнили за особистою вказівкою президента Віктора Ющенка.

"Ще у 2003 році чотирьох братів Боцвинюків затримували в Україні за підозрою в торгівлі людьми. Звинувачення тоді мало 52 доведених епізодів злочинної діяльності підозрюваних", - повідомляють джерела ЗІК.

Видання зазначає, що "на початку 2005 року за особистою вказівкою Ющенка братів звільнили з-під варти": "Віктор Ющенко тоді особисто передзвонив заступнику прокурора Чернівецької області у цій справі, і братів звільнили у залі суду".

Захисниками братів Боцвинюків були колишній генпрокурор Олег Литвак і колишній заступник генпрокурора Богдан Ференц.

Як повідомлялося, чотирьох братів Боцвинюків - Омеляна, Ярослава, Степана та Михайла, затримали одночасно в США, Канаді та Німеччині.

Їм у США висунуто звинувачення у торгівлі людьми.

"Ще один із братів - Дмитро Боцвинюк - перебуває в Україні. Але через відсутність угоди з Україною про екстрадицію для американського правосуддя він залишається недосяжним", - повідомляє ЗІК.

За повідомленням департаменту юстиції США, братів Боцвинюків з Буковини влада Пенсільванії звинувачує в тому, що вони впродовж 2000-2007 років нелегально перевезли з України до Філадельфії через Мексику понад 30 людей, переважно молодих дівчат.

"Своїм потенційним жертвам брати обіцяли роботу в США із зарплатою 500 доларів на місяць, проживання та харчування. Насправді нелегальні мігранти жили по декілька людей в одній кімнаті, спали на брудних матрацах на підлозі і майже не отримували зарплати", - зазначається в повідомленні.

Якщо суд визнає братів Боцвинюків винними, їх загрожує 12 років тюрми або пожиттєве ув'язнення та до 750 тисяч доларів штрафів.

Українська правда