Лавринович клянеться, що "Мерседес" для Мін’юсту не виїжджав з салону

Четвер, 2 вересня 2010, 14:29

Міністр юстиції Олександр Лавринович заявляє, що Мін'юст не сплачував за автомобіль Мерседес і угоду про його придбання було розірвано.

Про це він заявив на прес-конференції у четвер, коментуючи інформацію про те, що одна зі структур Мін'юсту витратила мільйон гривень на "Мерседес".

"Автомобіль, який намагалося придбати державне підприємство "Інформаційний центр", не виїжджав за межі салону. Він має 0 метрів пробігу, кошти за нього не сплачувалися, і після розмови з керівником цього підприємства договір було розірвано за згодою двох сторін", - сказав Лавринович.

"На цьому історія закінчується. До моєї рекомендації дослухалися одразу", - додав він.

Лавринович зазначив, що "Інформаційний центр" - "це самостійний суб'єкт господарюючої діяльності, який не належить до органів влади".

"Є певні технічні засоби, які вони використовують у своїй роботі, в тому числі автомобілі. Але транспорт такого класу їм не потрібен", - сказав він.

Як відомо, раніше ЗМІ писали, що підприємство "Інформаційний центр", що знаходиться в структурі Мін'юсту, витратило півтора мільйони гривень на три автомобілі. Два з них придбані за середньою ціною - 277 тисяч гривень і 274 тисячі гривень, а от третє авто - "Мерседес" - "потягнуло" на мільйон гривень.

Міністр Олександр Лавринович рекомендував генеральному директорові "Інформаційного центру" Віталієві Добжанському повернути автомобіль.

Пізніше також повідомлялося, що компанія, що продала Мін'юсту "Мерседес", не має наміру розривати угоду.

Українська правда