Турчинову не подобається відповідати на старі питання

Понеділок, 20 вересня 2010, 12:44

Колишній перший віце-прем'єр Олександр Турчинов дав свідчення СБУ по кримінальній справі про присвоєння 11 тис. куб. м газу компанії "Росукренерго" (Швейцарія).

Вийшовши з приміщення СБУ, Турчинов повідомив журналістам, що слідчий ставив йому ті ж питання, що і під час його минулого відвідування СБУ, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Ті ж самі питання, що ставили і на минулому допиті. Вони стосуються незаконного присвоєння "Росукренерго" газу", - сказав Турчинов.

Він відзначив, що оскільки слідчий ставив ті ж питання, що й минулого разу, його здивував виклик у СБУ і він не бачить інших мотивів його виклику, крім як політичний тиск.

Турчинов підкреслив, що він здивований повідомленнями засобів масової інформації про невідомість його місцезнаходження.

Він повідомив, що в даний момент він займається підготовкою до місцевих виборів, і як тільки йому стало відомо, що слідчий СБУ хоче з ним поспілкуватися, він відразу ж направив за повісткою свого представника і, перервавши відрядження, прибув на допит.

Турчинов додав, що його попередили про те, що його можуть викликати на допит ще раз 22 вересня.

Як повідомлялося, 8 вересня Турчинов дав свідчення СБУ по кримінальній справі про законність розмитнення 11 млрд. куб. м транзитного газу в 2009 році, що належав компанії "Росукренерго".

23 червня СБУ затримала колишнього голови Державної митної служби Анатолія Макаренка, а 9 липня - колишнього першого заступника голови "Нафтогазу" Ігоря Діденка.

8 червня СБУ порушила справу за фактом розтрати службовцями "Нафтогазу" шляхом зловживання службовим становищем 11 млрд. куб. м транзитного газу вартістю 33,9 млрд. гривень, що належав компанії "Росукренерго".

8 червня Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма (Швеція) зобов'язав "Нафтогаз" повернути "Росукренерго" 11 млрд. куб. м природного газу і надати додатковий обсяг газу в розмірі 1,1 млрд. куб. м як неустойку за порушення умов контракту.