Дніпропетровських бізнесменів підірвали через борги?

П'ятниця, 24 вересня 2010, 10:21
Фірма бізнесменів Геннадія Аксельрода і Олега Левіна заборгувала велику суму грошей і, можливо, не збирається її повертати.

Про це пише газета "Дело".

Як відомо, 17 вересня в дніпропетровському кафе Pepperonni стався вибух, в результаті якого постраждали підприємці Геннадій Корбан, Геннадій Аксельрод і Олег Левін.

Як повідомляє видання, Аксельрода і Левіна, "окрім близькості до структур групи "Приват", об'єднує ще й те, що вони були співзасновниками ТОВ "Промислово-фінансова група "Спарта".

Згідно з документами, які є у розпорядженні газети, "Спарта" в липні 2010 року подала сама на себе в суд, де вимагала визнати її банкрутом, оскільки не в змозі виплатити борги, що накопичилися, загальна сума яких складає 668,7 мільйонів гривень".

"Суд відкрив провадження у справі про банкрутство, призначив розпорядником майна арбітражного керуючого і встановив останній день для складення реєстру вимог кредиторів - 22 вересня 2010", - йдеться у публікації.

Як пояснила експерт з юридичної компанії ILF Олена Хитрова, банкрутство дасть можливість фірмі ухилитися від повернення боргу.

"Більше за інших через банкрутство "Спарти" може постраждати банк "Форум". Половина боргу дніпропетровської фірми (362 мільйони гривень) - це кредит, який вона взяла у "Форуму" ще в травні 2006 року, а також несплачені відсотки по ньому і штрафні санкції", - пише газета.

"У своїй позовній заяві про банкрутство, поданій у липні цього року, юристи "Спарти" вказали, що у компанії немає майнових активів, достатніх для задоволення в повному обсязі вимог усіх кредиторів", - йдеться у публікації.

Як повідомляє видання, крім банку "Форум", "Спарта" є боржником ще близько десяти компаній.

"Так, 50 мільйонів гривень становить борг гандбольному клубу "Мотор" із Запоріжжя. У число кредиторів також входять Fantan trading limited (Кіпр), "Форстоун Нетворкс ЛЛП", (Великобританія), ТОВ "Юкун" (Запоріжжя), ПП "Славутич- Лізинг", ПП "Аквітенс", ПП "Рент-Сервіс Плюс", - зазначає газета.

У головному управлінні МВС Дніпропетровської області не коментують можливі версії вибуху в кафе Pepperonni, у тому числі можливий зв'язок між боргами "Спарти" і замахом на життя її колишніх власників.