Міліціонерів відправили за парти - вчити мову

Субота, 4 вересня 2010, 17:13

750 рівненських міліціонерів із початком навчального року сіли за парти Національного університету "Острозька академія", щоб вчити англійську мову до "Євро-2012".

Разом з ними - і начальник УМВС в області генерал-майор міліції Олег Сало, повідомляє УНІАН із посиланням на відділ громадських зв'язків УМВС в Рівненській області.

Відповідну угоду про співпрацю правоохоронців та "Острозької академії" підписано 2 вересня.

Згідно з нею, міліціонерам організують курси англійської мови на базі "Острозької академії", а представники органів внутрішніх справ допоможуть альма-матер із облаштуванням науково-дослідної криміналістичної лабораторії.

За словами генерал-майора Сала, це перший приклад в Україні, коли регіональне управління МВС організовує таку масштабну мовну підготовку своїх працівників до чемпіонату Європи з футболу.

На його думку, якщо такий почин буде підтримано в інших регіонах, то це лише сприятиме поліпшенню іміджу України у світі і суттєво допоможе державі у проведенні заходів "Євро-2012".

Начальник рівненської міліції під час зустрічі зі студентами та викладачами "Острозької академії" вручив Подяку ректорату цього університету за їхню взаємодію з органами внутрішніх справ Рівненщини та значні зусилля у підготовці фахівців високого рівня для міліції.

Сало також подарував "Острозькій академії" книги, зокрема раритетний "Новий завіт", написаний церковнослов'янською мовою 1751 року. Цю книгу Сало вручив ректору "Острозької академії" Ігорю Пасічнику від імені міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова.

У відповідь ректор вручив Салу "Острозьку Біблію" у перекладі зі старослов'янської та ювілейну монету "Острозька академія" номіналом 5 гривень, випущену 2001 року.