Тимошенко: Янукович хоче "приватизувати опозицію" і зробити її ручною

Понеділок, 24 січня 2011, 16:06

Юлія Тимошенко переконана, що президент Віктор Янукович хоче "приватизувати опозицію та створити ручне об’єднання" за прикладом Росії.

Про це вона заявила в інтерв’ю "Файненшил Таймс Дойчланд", повідомляє сайт Тимошенко.

Водночас, лідер партії "Батьківщина" наголошує, що "українці – свободолюбивий народ, і він неодноразово доводив це протягом своєї історії".

"Тому влада так і тисне на опозицію та інакомислячих", - переконана Тимошенко.

"Україна повинна повернутись до демократії, саме за це я боротимусь", - запевнила вона, висловивши сподівання на підтримку міжнародної спільноти.

Екс-прем’єр-міністр вважає, що розслідування, яке розпочали проти членів її уряду нові можновладці після приходу до влади на початку 2010 року, ні до чого не призвело.

"Єдине, що з’ясувалось, це те, що в Україні сьогодні існують некорумповані політики. Як прем’єр-міністр я ніколи не порушувала закон", - запевнила Тимошенко.

Натомість представники чинної влади, на її думку, вдаються до корупції. "Корупція виставляється чинною владою як реформа", - заявила Тимошенко.

Вона дорікає владі за непотизм, адже посаду генерального прокурора отримав давній друг Януковича Віктор Пшонка, а в кріслі голови Національного банку опинився 34-річний банківський службовець Сергій Арбузов, чия родина товаришує з родиною президента.

"Такі престижні проекти, як Євро-2012, сьогодні служать для відмивання грошей", - заяила Тимошенко. І додала, що без конкурсу було залучено компанію-третього генпідрядника, до якої мають відношення члени Кабінету міністрів.

Тимошенко радить організаторам та спонсорам ретельно придивитись до приймаючої сторони та вирішити, "чи Україна все ще залишилась тією країною, якій в 2007 році довірили проведення цієї події".

Вона також зазначає, що, за Конституцією, у березні цього року мали б відбутися парламентські вибори – однак найімовірніше, що вони відбудуться восени 2012 року, якщо взагалі відбудуться.

"Янукович знає, що він більше не переможе на вільних виборах", - вважає Тимошенко.

"Файненшнл Таймс Дойчланд" називає Тимошенко "іконою революції". Також видання, яке цитує прес-служба, пише, що з часу перемоги Януковича на виборах, Україна знаходиться на шляху у минуле, і у "цій колишній зразковій демократії серед країн СНД знову з’явились політичні в’язні".