Депутати не хочуть у тюрму за "кнопкодавство"

Середа, 20 квітня 2011, 14:59

Верховна Рада відмовилася включити у порядок денний питання щодо запровадження відповідальності за порушення порядку особистого голосування народними депутатами.

За включення до порядку денного відповідного законопроекту, автором якого є депутат від НУНС, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк, проголосували 79 депутатів з 226 необхідних.

Цим документом, зокрема, пропонувалося карати за використання картки іншого народного депутата (в тому числі дубліката) при реєстрації та голосуванні за допомогою електронної системи позбавленням волі на строк від п’яти до семи років.

Крім того, пропонувалося встановити відповідальність за несанкціоноване втручання в роботу електронної системи голосування Верховної Ради, що призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації.

У разі ухвалення законопроекту, такі дії мали б каратися обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

Українська правда