Азаров відправляє міністрів на суботник

Середа, 6 квітня 2011, 11:11

Прем'єр Микола Азаров закликає міністрів вийти самим і залучити громадськість до суботників з прибирання та благоустрою територій.

Про це він заявив, відкриваючи чергове засідання уряду, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Азаров зазначив, що 1 квітня в Україні стартував двомісячник з очищення навколишнього середовища, в рамках якого будуть проведені заходи щодо забезпечення чистоти і порядку в населених пунктах і на прилеглих до них територіях.

"Мета проста і зрозуміла - всім взятися за наведення порядку, ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища, привести в належний санітарний стан прибудинкові території, парки, сквери, дитячі майданчики, вулиці, дороги, зупинки міського транспорту, навести порядок на цвинтарях", - сказав прем'єр.

За його словами, 16 квітня буде проводитися всеукраїнський суботник з благоустрою територій.

"Прошу всіх членів уряду власним прикладом залучити до цієї благородної справи місцеві громади, трудові колективи, школярську та студентську молодь, установи та організації незалежно від форм власності", - додав Азаров.

Крім того, прем'єр доручив профільним міністерствам створити постійно діючу раду для розвитку будівельної галузі.

Азаров зазначив, що будівельна галузь в Україні відновлюється повільно, оскільки довіра до забудовників не відновилася після кризи.

"Підкреслю, що ключ до будівельного буму - це доступ до кредитних ресурсів і земельних ділянок", - зазначив він.

"З огляду на це, доручаю Мінекономрозвитку, Мінбудівництва створити постійно діючу раду для впровадження інноваційної моделі роботи будівельного комплексу та практичного розгляду масштабних будівельних проектів. Вважайте, що я призначаю відповідних міністрів всеукраїнськими виконробами", - додав прем'єр.