Азаров каже, що Росія почула аргументи по газу

П'ятниця, 13 травня 2011, 18:49

На наступному тижні продовжаться українсько-російські переговори щодо перегляду формули ціни на газ.

Про це заявив прем‘єр Микола Азаров в інтерв‘ю Reuters.

"Була досягнута домовленість про те, що робоча група у складі голови правління "Газпрому" Олексія Міллера і міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка приступить до узгодження наших позицій", - зазначив прем‘єр.

Він додав, що на наступному тижні до України приїде Міллер, і сторони продовжать переговори про перегляд формули ціни на газ.

Азаров підкреслив, що відповідно до кабальної газової угоди, яку підписала Юлія Тимошенко, Україна отримує газ дорожче, ніж Німеччина і Польща.

"Наші аргументи були почуті, і ми запропонували свій підхід, який включає в себе заміну базової ціни, яка не відповідає жодним умовам ціноутворення, а по-друге, заміну складових цієї формули. Ми запропонували замість газойлю включити вугілля", - цитує прем’єра прес-служба Кабміну.

Азаров переконаний, що в результаті переговорів сторони домовляться про перегляд формули ціни на газ.

"Я не сумніваюсь, що ми домовимось про прийнятну для нас формулу", - наголосив він, підкресливши, що додатковим аргументом повинно стати те, що Україна є одним із найбільших покупців російського газу та найбільшим транзитером його до країн Європи.

Українська правда