В Одесі хочуть влаштувати Львів-2?

Неділя, 15 травня 2011, 13:40

Намічений активістами "Свободи" на 21 травня соціальний марш вулицями Одеси проти продажу землі вирішили зірвати низка проросійських організацій.

Лідер Одеської облорганізації ПСПУ Ольга Соловенко оприлюднила заяву про те, що місцеві активісти ПСПУ також мають намір 21 травня провести мирну акцію протесту, повідомляє УНІАН.

Акція ПСПУ має пройти в той же час і за тим же маршрутом, що й активістів "Свободи". Її мета - "не допустити проведення ходи націоналістів 21 травня в Одесі й пропаганди нацизму, що проводиться партією "Свобода".

Більш того, підкреслила Соловенко, вітренківці "вимагатимуть негайного ухвалення законів, що забороняють націоналістичну й націонал-фашистську ідеологію, політичні партії та рухи, створені на їх основі, притягнення до кримінальної відповідальності не лише носіїв цієї людиноненависницької ідеології, але й представників ЗМІ, які прямо або опосередковано її поширюють".

За словами начальника Управління внутрішньої політики Одеської міськради Альберта Байжанова, заявки на проведення ходи та мітингів 21 травня подали також місцеві осередки КПУ, "Родини", об`єднання "Дозор" та інших організацій, указуючи схожі цілі акцій: "не бажаємо, щоб профашистські молодчики чинили беззаконня в Одесі й принижували одеситів..." тощо.

Байджанов повідомив, що про ситуацію було поінформовано керівництво Одеського міськУВС. За його словами, 16 травня має відбутися зустріч із лідерами цих партій і організацій, де буде повідомлено неможливість проведення запланованих акцій в один і той самий день.