Соратника Черновецького випустили з СІЗО

Понеділок, 16 травня 2011, 15:07

Співголову фракції Леоніда Черновецького в Київраді Дениса Комарницького випустили з СІЗО.

Як повідомляє "Фокус", Комарницького відпустили в суботу, 14 травня.

За словами джерела видання в Генпрокуратурі, рішення про зміну запобіжного заходу ухвалив генпрокурор Віктор Пшонка. Чому таке рішення було ухвалено, співрозмовник уточнити не зміг.

У свою чергу адвокат Комарницького Андрiй Федур заявив, що слiдчий Генпрокуратури змiнив запобiжний захід депутату Київради iз арешту на пiдписку про невиїзд, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У суботу йому змiнили запобiжний захiд на пiдписку про невиїзд", - сказав він, додавши, що "це абсолютно логiчний крок, оскiльки рiшення суду про обрання запобiжного заходу у виглядi арешту є абсурдним".

Адвокат також запевнив, що його пiдзахисний нiкуди не має намiру втiкати i "ходитиме на всi слiдчi дiї до Генпрокуратури незалежно вiд того, подобаються вони нам чи не подобаються".

Як відомо, Денис Комарницький був затриманий 8 квітня.

11 квітня заступник генпрокурора Ренат Кузьмін повідомив, що у відношенні столичного депутата порушено кримінальну справу за розбійний напад, скоєний 2 серпня 2005 року на адвоката Гранцева групою осіб за попередньою змовою (ч. 2 ст. 187 КК).

Того ж дня Печерський суд Києва визначив Комарницькому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

Другим підозрюваним у справі проходить зять мера Києва Леоніда Черновецького В'ячеслав Супруненко, оголошений Генпрокуратурою в розшук.

За напад на Гранцева ГПУ в 2008 році вже порушувала кримінальну справу у відношенні Комарницького та Супруненка. Але тоді генпрокурор Олександр Медведько закрив її, оскільки вирішив, що підстави для обвинувачення конкретних осіб недостатні.