У Грищенка кажуть, що негатив європолітиків йде від браку інформації

Четвер, 26 травня 2011, 19:07

Негативні інтонації в коментарях окремих європейських політиків обумовлені браком інформації про реальний хід антикорупційних розслідувань в Україні.

Про це йдеться в коментарі речника Міністерства закордонних справ України, щодо заяви речника Високого представника ЄС Кетрін Ештон стосовно кримінальної справи порушеної проти Юлії Тимошенко.

"Відданість цінностям поваги до прав людини та верховенства права - це вибір українського народу, який він протягом минулих двадцяти років неодноразово підтверджував, останнього разу, обравши на вільних демократичних виборах нового президента нашої держави", - зазначається в заяві МЗС.

"Саме розуміння необхідності подальшої консолідації та розвитку цих цінностей визначило повномасштабний євроінтеграційний курс України", - додали у відомстві.

Речник міністерства зазначає, що "одним з основоположних принципів європейської демократії є рівність усіх громадян перед законом".

"Підтвердженням дієвості цього правила є антикорупційні розслідування, що велися або ведуться проти колишніх прем’єр-міністрів Хорватії Іво Санадера, Болгарії Сергія Станішева та Румунії Адріана Настазе", - уточнюється в заяві.

"На цьому тлі припущення, що хтось з колишніх українських чиновників, а нині опозиціонерів, повинен бути недоторканим для правоохоронних органів, свідчило б про намагання у діалозі з Україною вибірково використовувати відмінні від загальноєвропейських стандарти", - заявили в МЗС.

"Відтак, ми виходимо з того, що негативні інтонації в коментарях окремих європейських політиків обумовлені браком інформації про реальний хід антикорупційних розслідувань в Україні, який українська сторона готова компенсувати", - сказано в заяві.

Підтвердженням відкритості України в міністерстві назвали нещодавню зустріч генпрокурора Віктора Пшонки з послами держав-членів ЄС та послом США.

Українська правда