Вдова Гонгадзе сподівається дізнатися, як Мельниченко писав Кучму

Четвер, 23 червня 2011, 11:50

Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко сподівається, що розслідування справи проти екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка встановить, за яких обставин робилися записи.

Про це сказала Теличенко в четвер журналістам, коментуючи рішення Печерського районного суду про скасування постанови про закриття кримінальної справи щодо Мельниченко.

"Щоб прийняти ці записи доказами, необхідно встановити обставини, за яких вони були зроблені, коли, де і яким чином. Дуже хотілося б сподіватися, що розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Мельниченка дозволить установити ці обставини", - сказала Теличенко.

При цьому адвокат Гонгадзе зазначила, що поки не хоче говорити про перспективи розслідування цієї справи.

"Хочеться сподіватися, що продуктивна діяльність слідчого управління матиме місце", - додала вона.

Теличенко також повідомила, що звертатиметься до слідчого із проханням визнати вдову потерпілою в справі проти Мельниченка.

"Звичайно, я буду звертатися до слідчого про визнання Мирослави Гонгадзе потерпілою у цій справі, оскільки я не знаю, чи буде це зроблено автоматично", - підсумував адвокат.

Як відомо, Печерський райсуд Києва 22 червня визнав незаконною постанову Генпрокуратури від 2005 року про закриття кримінальної справи щодо Мельниченка за державну зраду. Справа спрямована до Генпрокурора для поновлення досудового слідства.

Інтерфакс