Американців лякають новими терактами через Facebook

Понеділок, 12 вересня 2011, 08:58

Повідомлення з погрозами були опубліковані на сторінці Білого дому в соціальній мережі Facebook у річницю терористичної атаки, що стався 11 вересня 2001 року.

"Ми повернемося 11/9/2011, щоб убити вас усіх", - говорилося в одному з послань.

До іншого, з подібним посланням, було прикріплено фото Усами бін Ладена, передає "Бі-Бі-Сі".

Між тим повідомлення були дуже швидко вилучені з інтернет-сторінки, повідомляє "Інтерфакс".

Офіційної представник Секретної служби США Ед Донован повідомив, що відомство спрямувало повідомлення в інтернет-підрозділ, де будуть з’ясовуватися автори цих послань.

У даний час у всій Америці посилені заходи безпеки на тлі повідомлень про можливу підготовку низки терактів 10-12 вересня з використанням начинених вибухівкою автомобілів.

За даними представників спецслужб, теракти можуть готувати три особи, які пройшли спеціальну підготовку в Пакистані й прибули до Америки через Дубаї в другій половині серпня. Один чи двоє підозрюваних є громадянами США.

11 вересня 2001 року бойовики-смертники захопили чотири пасажирські літаки й направили їх на вежі Всесвітнього торгового центру, Пентагон і Білий дім. У результаті загинули близько трьох тисяч людей.

У неділю, 11 вересня поточного року, у США пройшли поминальні заходи.

Зокрема, у Нью-Йорку відкрили пам'ятник загиблим у результаті терактів 10 років тому. У поминальних заходах взяли участь нинішній президент США Барак Обама й екс-президент США Джордж Буш, який очолював країну у 2001 році.