Ветеран Партії регіонів ніколи не чув про Юру Єнакієвського

Середа, 14 вересня 2011, 13:15

Друга людина в офіційній ієрархії Партії регіонів Володимир Рибак тільки в 2008 році довідався про Юрія Іванющенка (Юра Єнакіївський).

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"Я зараз прочитав інтерв'ю, яке у нього брали в парламенті. Повірте, я виріс у Донбасі, пройшов усі сходинки в Донбасі. Але з Іванющенком я познайомився тут, у Верховній Раді в році 2008-2009-ому", - заявив депутат.

"За ці два роки ми зустрічалися двічі, розмовляли. І стверджувати, що він часто зустрічається з президентом... Повірте, я радник президента, часто буваю там. Я жодного разу його не бачив", - відзначив він.

"Коли я працював у Донбасі, я не чув такого бізнесмена. Усі, хто працював у Донбасі, їм щось потрібно було – то підприємства побудувати, то офіс, то ще щось. Вони усі йшли через мене - Ахметов, Момот, Тарута, Гайдук, Клюєв, Щербань, і так далі, і так далі. Усіх я знаю до єдиного", - заявив Рибак.

На питання, звідки тоді виник Іванющенко, що знаходиться на другому місці за впливовістю в країні у рейтингу журналу Кореспондент, Рибак відповів: "Я не знаю. Я не можу зрозуміти. Ці ж рейтинги встановлюють журналісти".

"До мене люди підходять з різними питаннями: "Ми не можемо те-то, те-то...", чи то в уряді або в президента. Але жоден не підходив до мені: "Поговоріть з Іванющенком". Так сталося, що я його не знаю. Я думаю, що багато хто його не знає", - додав депутат.

На питання, хто входить у найближче оточення президента, Рибак відповів: "Ну, прем'єр-міністр входить. Клюєв входить. Колесніков входить. Питання до них у президента виникають постійно, по десять разів на день".