Грек похвалив Азарова за те, що не відкладає реформи

Середа, 14 вересня 2011, 21:14

Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Петрос Ефтіміус підтримує курс України на проведення в державі структурних реформ.

Про це він заявив під час зустрічі з прем'єром Миколою Азаровим, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Я прибічник того курсу, який ви обрали, пане прем'єр-міністр, і який окреслив президент України - це шлях глибоких реформ. Будучи греком, я добре розумію, що відкладання реформ змушує потім заплатити подвійну або навіть потрійну ціну", - сказав Ефтіміус.

У свою чергу, прем'єр поінформував про те, що уряд проводить зараз низку структурних реформ, зокрема, пенсійну реформу, податкову, адміністративну тощо, завдяки чому вдалося стабілізувати фінансово-економічну ситуацію в країні.

"За рік роботи нашого уряду ми змушені були провести нелегкі реформи, адже у нас був колосальний зовнішній борг", - заявив Азаров.

"Ми проводимо пенсійну реформу, нам довелося різко скоротити витрати держбюджету, піти на такі важкі, але необхідні заходи, як підвищення тарифів для населення, але завдяки цьому фінансово-економічна ситуація в країні стабілізувалася", - зазначив він.

Чиновник підкреслив, що зараз зростання ВВП в Україні становить 5%, а зростання промислового виробництва - 9%.

"Нам вдалося провести ці реформи і перетворення за рахунок того, що вперше за часів незалежності України в країні є взаєморозуміння між президентом, урядом і парламентом", - сказав прем'єр.

Українська правда