Янукович повезе в Москву "цікаві" пропозиції - Грищенко

Субота, 24 вересня 2011, 00:05

Президент Віктор Янукович їде на переговори до Росії з пропозиціями, які викличуть "серйозний інтерес".

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в ефірі телеканалу "Інтер", коментуючи візит президента в Москву в суботу.

Грищенко розповів, що Янукович "готується дуже ретельно".

"Я переконаний, що результатом роботи буде дуже серйозний аналіз того стану, де ми сьогодні знаходимось, і з нашого боку буде серйозний сигнал на пошук такого компромісного рішення, яке би враховувало, перш за все, наші інтереси, але також не ігнорувало би інтереси Російської Федерації", - зазначив він.

"Я думаю, що від синергії наших спільних зусиль, в тому числі і від пошуку спільного виходу з тієї ситуації, яка склалась в деяких сферах нашого співробітництва, виграють обидві сторони", - додав він.

Грищенко заявив, що "наш президент повезе в Москву такі пропозиції, які як мінімум викличуть серйозний інтерес, і стануть саме предметом серйозного обговорення".

Міністр зазначив, що насправді Росії не вигідна висока ціна на газ.

"Чи відповідає інтересам Росії занадто висока ціна на газ? Ні, не відповідає, тому що чим вище вона буде, тим менше ми будемо брати цього джерела. І, врешті-решт, перейдемо на інші джерела енергії", - уточнив він.

Грищенко також заявив, що Янукович не збирається нічого "здавати" Росії.

"Нічого здавати ми не збираємося. Домовлятися будемо. А ось слово здавати з нашого побуту давно вже виключено. Президент Янукович - остання людина в цій країні, який буде що-небудь, кому-небудь здавати, якщо йдеться про національні інтереси нашої країни" , - підкреслив міністр.

Українська правда