Єфремов обіцяє підтримати 80% виборчих пропозицій опозиції

Середа, 16 листопада 2011, 12:42

Верховна Рада не готова у четвер розглядати закон про вибори.

Таку думку в коментарі журналістам висловив віце-спікер Микола Томенко.

Він нагадав, що опозиція досі очікує від більшості рішення щодо врахування низки своїх вимог.

"Виходячи з характеру цієї відповіді, ми будемо приймати рішення. Але для мене абсолютно очевидно, що на завтра ні комісія, ні парламент не готові розглядати закон про вибори", - заявив він.

Томенко висловив переконання, що якщо закон розглядатиметься в залі, то це буде "закон про вибори більшості. Без опозиції, фахівців і громадськості".

Водночас лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає заяви опозиції затягуванням часу.

"Якщо наші колеги не хочуть підтримати закон, а хочуть, щоб лишився старий із закритими списками, то я зразу кажу, що ми цього не підтримуватимемо. І будемо шукати шляхи, як самостійно ухвалити цей законопроект", - заявив Єфремов. 

"Ми готові врахувати 80% пропозицій меншості. Більше того, ми готові за них голосувати одразу", - запевнив він.

За його словами, вони вже отримали від опозиції порівняльну таблицю до президентського законопроекту (розробленого Мінюстом і який пройшов Венеціанську комісію).

Єфремов зазначив, що ПР не готова підтримувати введення змішаної системи 300 на 150, але готова підтримати змішану систему за схемою 50/50. А також безпосередньо в залі визначитися з прохідним бар’єром шляхом рейтингового голосування.

"Ми також готові підтримати пропозицію по дозволу блокам (брати участь у виборах), але за умови голосування опозиції. Якщо вони не братимуть в цьому участі, то в нас є колеги, які проти участі блоків, і ми мусимо її враховувати", - зазначив регіонал.

Водночас, за інформацією Єфремова, в останній момент опозиція може відмовитися голосувати за законопроект з політичних міркувань.

"Тоді ми вимушені будемо вийти на розгляд законопроекту в першому читанні, і за 2 тижні, які в нас є до другого читання врахувати всі пропозиції", - додав він.

Українська правда